avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin de identitate

Buna ziua,

Am trait in concubinaj cu cineva mai multi ani, timp in care persoana respectiva si-a facut buletin pe adresa la care locuiam impreuna. As dori sa stiu ce drepturi are pe baza adresei din buletin si cum as putea sa cer scoaterea lui din spatiu si schimbarea buletinului, avand in vedere ca nu mai locuieste acolo.
Cel mai recent răspuns: edo23 , utilizator 10:17, 17 Noiembrie 2011
Nu ati precizat daca aveti locuinta cumparata sau locuiti cu chirie. Atata timp cat exconcubinul nu se prezinta la SPCLEP pentru schimbarea adresei de domiciliu e clar ca pe adresa dvs. va veni toata corespondenta acestuia. Drepturi asupra locuintei atata timp cat nu este trecut in contract sau nu este proprietar, nu are nici unul. Daca stiti unde locuieste faceti o cerere la politie pentru ca sectoristul sa-i puna in vedere sa-si schimbe adresa, fiind pasibil de amenda atat el cat si cel/cea la care locuieste fara forme legale.
Multumesc pentru raspuns. Locuinta este proprietatea mea. iar despre noua adresa a exconcubinului nu am cunostinta. Pe baza adresei din buletin poate fi inscris in cartea funciara?
Nu, in niciun caz, stati linistita - adresa din CI nu ii da niciun drept asupra apartamentului.
In cartea funciara esti inscris doar pe baza unui contract din care sa rezulte ca esti proprietar , coproprietar, sau detii o parte dintr-o proprietate, fie ea pe cale de mostenire, partaj, uzul fruct,etc. Atata timp cat nu ati incheiat un astfel de act puteti sta linistita.
multumesc tuturor pentru raspunsuri. nu exista nici un fel de contract incheiat intre noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. situatia este in felul urmator. adresa mea din buletin ... Horatiu82 Horatiu82 Buna ziua. Situatia este in felul urmator. Adresa mea din buletin este la casa parinteasca, a carui unic proprietar este tatal meu. Eu locuiesc de drept la o ... (vezi toată discuția)
Act de identitate expirat-lipsa domiciliu elena_d_a elena_d_a Buna ziua, Fiicei mele i-a expirat cartea de identitate, locuim cu chirie, iar proprietarul nu vrea sub nici o forma sa ne faca nici macar contract de ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)