Am trait in concubinaj cu cineva mai multi ani, timp in care persoana respectiva si-a facut buletin pe adresa la care locuiam impreuna. As dori sa stiu ce drepturi are pe baza adresei din buletin si cum as putea sa cer scoaterea lui din spatiu si schimbarea buletinului, avand in vedere ca nu mai locuieste acolo.
Nu ati precizat daca aveti locuinta cumparata sau locuiti cu chirie. Atata timp cat exconcubinul nu se prezinta la SPCLEP pentru schimbarea adresei de domiciliu e clar ca pe adresa dvs. va veni toata corespondenta acestuia. Drepturi asupra locuintei atata timp cat nu este trecut in contract sau nu este proprietar, nu are nici unul. Daca stiti unde locuieste faceti o cerere la politie pentru ca sectoristul sa-i puna in vedere sa-si schimbe adresa, fiind pasibil de amenda atat el cat si cel/cea la care locuieste fara forme legale.
Multumesc pentru raspuns. Locuinta este proprietatea mea. iar despre noua adresa a exconcubinului nu am cunostinta. Pe baza adresei din buletin poate fi inscris in cartea funciara?
In cartea funciara esti inscris doar pe baza unui contract din care sa rezulte ca esti proprietar , coproprietar, sau detii o parte dintr-o proprietate, fie ea pe cale de mostenire, partaj, uzul fruct,etc. Atata timp cat nu ati incheiat un astfel de act puteti sta linistita.