avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Situatia este in felul urmator. Adresa mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Situatia este in felul urmator. Adresa mea din buletin ...

Buna ziua. Situatia este in felul urmator. Adresa mea din buletin este la casa parinteasca, a carui unic proprietar este tatal meu. Eu locuiesc de drept la o alta adresa. Datorita racirii relatiei dintre mine si tatal meu, acesta a depus o sesizare la evidenta populatiei in care mi se cere sa imi schimb adresa. Care sunt riscurile daca nu dau curs acestei cereri? Mentionez ca buletinul este schimbat acum 3 ani, atunci cand el si-a dat acordul ca eu sa am in continuare aceea adresa. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:51, 26 Mai 2023
In calitate de proprietar tatal dv detine competenta sa solicite SPCLEP. anularea adresei dv de domociliu
Daca o persoana nu mai locuieste faptic la domiciliul inscris in cartea sa de identitate, domiciliul aflat la adresa altei persoane si care locuieste efectiv in imobil, poate constitui un temei pentru schimbarea cartii de identitate de catre acea persoana, in acest fel realizandu-se o concordanta intre domiciliul faptic si cel inregistrat la organele competente.
Se sanctioneaza contraventional orice persoana care nu solicita la SPCLEP eliberarea unei noi carti de identitate in termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situațiile prevazute la
art. 19, alin. 1, lit. b)-k) din OUG nr. 97/2005, respectiv: lit. b) – dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului, data ori locul nașterii, iar în cazul titularului unei cărți electronice de identitate, și prenumele părinților;
lit. c) – în cazul schimbării domiciliului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de flotanti?am cumparat o garsoniera care dupa cum reiese de la evidenta ... pacaliciule pacaliciule am cumparat o garsoniera care dupa cum reiese de la evidenta populatiei are vreo 8 flotanti. ce as putea face legal ca sa nu mai aiba buletinele la adresa Mea ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte in urma divortului andytes andytes Buna ziua. In primul rand bine v-am gasit. Am o intrebare legata de modalitatea de schimbare a actelor in urma divortului. Situatia mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)