avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare CI pe baza de Copie legalizata contract ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare CI pe baza de Copie legalizata contract vanzare cumparare.

Daca o terta persoana si-a pierdut originalul contractului de vanzare-cumparare eliberat de fosta Regie de Gospodarie Comunala si nu mai are efectiv de unde sa recupereze un original, in schimb detine o Copie legalizata la notar a contractului de vanzare cumparare, aceasta copie legalizata poate fii considerata legal act de dovada a domiciliului, conf.art.28 din OUG 97/2005, republicata? I se poate elibera CI pe baza acesteia?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 19:37, 21 Noiembrie 2011
Nu e buna copia legalizata la notar fara alte verificari. Informati-va un pic cine a preluat arhiva fostelor RAGLT-uri. La noi in oras mai exista fostul RAGLT dar cu o noua denumire. O copie scoasa din arhiva, pe care v-o certifica ei, e buna. Daca nu mai exista si nu mai exista luati copia contractului si faceti verificare in teren folosind anexa 14.
Ca sa exemplific mai bine sa va relatez un caz care mi s-a intamplat recent. Vine un individ pentru eliberare act de identitate si ca act de casa avea doar o copie a contractului legalizata la un notar. Incep sa-l intreb de ce nu mai are originalul, imi spune ca l-a pierdut, ii spun ca uite, la data de..., cand a facut copia legalizata, a avut originalul. Si brusc isi aduce aminte cand si-a facut copia legalizata... Stiti cand? Cand a vandut apartamentul!!! Trageti dvs. concluziile.
Nu contest nici faptul ca persoana poate sa-si pastreze un original la un contract de vanzare-cumparare si sa se prezinte cu el pt. buletin. Iar intre timp apartamentul sa fie vandut de n ori. Tu ca lucrator de evidenta esti acoperit, ai aplicat legea, poti sa aplici legea si in acest caz, asa ca stai linistit.
La fel s-a intamplat cu un extras de carte funciara. O colega a luat in 2010 un dosar de emitere CI si a luat ca act de casa un extras de carte funciara din 2007. Dosarul a ajuns la mine la procesat si eu n-am vrut sa-l procesez. Am tras o fuga la taxe si impozite si ce credeti ca am descoperit? Apartamentul a fost vandut a doua zi dupa data emiterii extrasului. Asa ca, mare grija!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
bep, utilizator
La noi nu mai exista arhivele, actele au fost aruncate sau unele pur si simplu arse la Revolutie. De aici si solutia cu impozitele si taxele de unde multi isi iau contractele dar numai pentru a se duce cu ele la notar pentru a-si face copie legalizata. Acum, daca esti putin destept megi imediat cu el la evidenta , il arati lucratorului, dupa care il restitui la impozite si taxe. Numai ca multi nu fac asta, dau fuga la notar, fac copie, dupa care se intorc la impozite si lasa contractul. Odata lasat functionarii refuza sa il mai dea proprietarilor pe motiv ca l-au eliberat odata din arhiva, fiind act propriu nu au de ce sa se complice si uite asa ramane cetateanul fara acte. Isi face CIP, dar cat sa mearga cu lipsa act spatiu, ca practic original nu mai are de unde sa ia. Oare daca ia un extras de carte funciara, trebuie sa mai fie insotit de ceva? (uite ca la asta nu m-am gandit,inca?).Ce spuneti?
Repet, mie mi se pare ca e clar o situatie in care trebuie folosita anexa 14. Nu poti sa-i faci omului la nesfarsit CIP doar pentru ca a pierdut la un moment dat un contract. Daca nu folosesti in acest caz anexa 14 cand Doamne iarta-ma o mai folosesti???
Oare cei care nu au cadastrul facut au cum sa scoata un extras de carte funciara? Eu as incerca si cu o adeverinta de rol de la Registrul Agricol...
Dar daca am un extras de carte funciara acesta nu mai trebuie insotit de nimic, nu? Adica tine loc de contract. Adeverinta de rol de la Registrul Agricol, daca stau la bloc nu cred ca primesc, nu-i asa?:-/
Ba se elibereaza adeverinte de rol de la Registrul Agricol si daca stai la bloc. Depinde de oras. Tocmai de aceea in cuprinsul OUG 97/2005 a fost scoasa sintagma
pentru mediul rural
de la lit. d) a art. 27 (art. 28 dupa republicare).
Cred ca aceasta modificare s-a facut mai ales pentru orasele nou infiintate. De aceea am spus ca as incerca deoarece nu stiu cum functioneaza acest lucru in orasele mari.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare plastifiat - probleme la depunerea documentelor pentru cartea de identitate poll1 poll1 Buna seara,. am o problema in legatura cu buletinul....: toate actele posibile le am plastifiate. Am fost cu actul de vinzare -cumparare , plastifiat, ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu fara originalul actului de proprietate a imobilului victor23 victor23 Buna ziua! Am primt de la fratele meu plecat in America acordul de a o lua in spatiu pe fiica mea. Cei de la politie imi cer actul de proprietate al locuintei ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)