Buna ziua!
Am primt de la fratele meu plecat in America acordul de a o lua in spatiu pe fiica mea. Cei de la politie imi cer actul de proprietate al locuintei in original. Fratele meu mi-a trimis o copie, se teme sa nu se piarda originalul, este vreo posibilitate de a rezolva problema folosind copia actului de proprietate? El a trimis si declaratia prin Ambasada, tot ce a trimis este ok mai putin actul de proprietate pe care il vor in original. Multumesc anticipat pentru raspuns.
O copie legalizata ar fi buna insa din arhiva notarului unde s-a incheiat contractul. Mergeti la acel notar daca puteti si vedeti daca vrea sa va scrie pe copia pe care o aveti ceva de genul ''Copia corespunde cu originalul din arhiva noastra''.
Ar mai fi o varianta insa trebuie sa discutati cu cei de la Evidenta: intrebati-i daca un extras de carte funciara de informare pe care il puteti obtine de la Oficiul de Cadastru va poate tin loc de original. In extras e precizat titularul dreptului de proprietate.
Solicitati eliberarea unui extras CF, sau o adeverinta de la ragistrul agricol daca locuinta este la casa. Cand v-au trimis acordul puteau sa va trimita si originalul. Sau mai aveti posibilitatea de a vorbi cu cei de la impozite si taxe deoarece si in arhivele lor se afla un original si care sa vi-l imprumute cat sa bagati actele la evidenta persoanelor, ori sa-l duca dumnealor la ghiseu, dupa care sa-l arhiveze din nou.