avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luare in spatiu fara originalul actului de proprietate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luare in spatiu fara originalul actului de proprietate a imobilului

Buna ziua!
Am primt de la fratele meu plecat in America acordul de a o lua in spatiu pe fiica mea. Cei de la politie imi cer actul de proprietate al locuintei in original. Fratele meu mi-a trimis o copie, se teme sa nu se piarda originalul, este vreo posibilitate de a rezolva problema folosind copia actului de proprietate? El a trimis si declaratia prin Ambasada, tot ce a trimis este ok mai putin actul de proprietate pe care il vor in original. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:57, 12 Mai 2013
Sa va trimita o copie legalizata a actului de proprietate.
O copie legalizata ar fi buna insa din arhiva notarului unde s-a incheiat contractul. Mergeti la acel notar daca puteti si vedeti daca vrea sa va scrie pe copia pe care o aveti ceva de genul ''Copia corespunde cu originalul din arhiva noastra''.
Ar mai fi o varianta insa trebuie sa discutati cu cei de la Evidenta: intrebati-i daca un extras de carte funciara de informare pe care il puteti obtine de la Oficiul de Cadastru va poate tin loc de original. In extras e precizat titularul dreptului de proprietate.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Ares-3, moderator
Solicitati eliberarea unui extras CF, sau o adeverinta de la ragistrul agricol daca locuinta este la casa. Cand v-au trimis acordul puteau sa va trimita si originalul. Sau mai aveti posibilitatea de a vorbi cu cei de la impozite si taxe deoarece si in arhivele lor se afla un original si care sa vi-l imprumute cat sa bagati actele la evidenta persoanelor, ori sa-l duca dumnealor la ghiseu, dupa care sa-l arhiveze din nou.
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare certificat original de mostenitor elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna ziua, In ziua de 4 noi. 1988, am fost pt. dezbaterea succesiunii la notariat in urma decesului tatalui.A ramas ca ulterior notarul sa imi trimita ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)