avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare certificat original de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare certificat original de mostenitor

Buna ziua,

In ziua de 4 noi. 1988, am fost pt. dezbaterea succesiunii la notariat in urma decesului tatalui.A ramas ca ulterior notarul sa imi trimita actele acasa.Vazand ca actele nu mai sosesc l-am intrebat pe notar ce se intampla.Mi-a spus ca fratele meu le-a luat si ca nu o sa le vad niciodata dar sa ma duc ca imi da copii legalizate.Mi-a dat 4 copii.Fratele meu nu vrea sa recunoasca iar la notariat lucreaza acum nora lui.Eu am nevoie de actele originale pt. cadastru.Ce pot sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elisoara_toma@yahoo.com , utilizator 22:05, 8 Aprilie 2010
in mod normal copiile legalizate de notar dupa exemplarul din arhiva sa au aceeasi valoare ca si originalul, nu cred ca la cadastru va va trebui neaparat un original, copia legalizata este suficienta
Buna ziua ! Cu un simplu search pe net am vizualizat actele necesare pt realizarea documentatiei de cadastru si intabulare drept proprietate si am observat ca se solicita (printre celelalte documente) Actul de proprietate al imobilului (Contract de Vanzare-Cumparare, Proces verbal de Predare-Primire in cazul in care imobilul a fost cumparat de la stat, Sentinta Civila, Certificat de Mostenitor, Act de donatie,etc.) - in doua copii din care una legalizata la notariat.
Nu se precizeaza nimic de act original , e vorba de o copie a actului si de o copie legalizata la notar a actului . Nu este clar din topic daca v-a dat 4 copii sau 4 copii legalizate .
Daca nu v-a dat copii legalizate intr-adevar va trebuie originalul la notariat pt a va legaliza copia . In acest caz , tinand cont ca nu este de acord sa va dea sau sa faca fratele legalizarea de copii ale actului , puteti lua duplicat legalizat al actului din arhiva notarului care a emis actul sau de la Camera Notarilor Publici de care apartine acesta (depinde unde este arhivat documentul ) . O zi buna !
Notarul acum este decedat iar fiica lui l-a inlocuit fiind acum notar.Ea a angajat-o pe nora fratelui meu.Eu am nevoie de 7 copii legalizate deoarece sunt 7 parcele.Cum sa obtin inca 3 copii?Celelalte 4 copii sint legalizate.Titlul de proprietate original este tot la fratele meu si nu vrea sa mi-l dea iar de la Primarie mi-a dat o copie dar cei de la cadastru imi cer tot originalul .Ce sa fac ca nu il am? Unde trebuie sa ma adresez atat pt.Certificatul de Mostenitor cat si pt. Titlul de Proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notar decedat copii legalizate elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Notarul acum este decedat iar fiica lui l-a inlocuit fiind acum notar.Ea a angajat-o pe nora fratelui meu.Eu am nevoie de 7 copii legalizate deoarece sunt 7 ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu fara originalul actului de proprietate a imobilului victor23 victor23 Buna ziua! Am primt de la fratele meu plecat in America acordul de a o lua in spatiu pe fiica mea. Cei de la politie imi cer actul de proprietate al locuintei ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)