avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

risc maternal

Buna ziua!!! Am nevoie de un raspuns la intrebarile mele!
De cateva luni de zile imi caut un loc de munca insa e foarte greu sa reusesc. Am intrerupere pe cartea de munca de 1 an si pt ca am si o varsta mai inaintata am decis sa incep demersurile pt a putea beneficia de maternitate.
Am decis sa-mi platesc singura cartea de munca , insa o sa o bag pe firma. O sa-mi platesc 5 luni pana sa raman insarcinata sa fiu sigura ca nu pierd dreptul la maternitate si apoi, pt ca imi platesc singura contributiile, m-am hotarat sa vb cu dr ginecolog,(presupun ca el e in masura sa-mi dea acel certificat prin care sa atest ca e o sarcina dificila) pt a ma ajuta sa intru in risc maternal pt a plati mai putin pe luna , si anume, doar contributiile angajatorului.
Acei 75% din salariu, se acorda lunar sau la sf ???? Banii acestia cine-i ridica, angajatorul??? Mi-e frica sa nu ma pacaleasca cei la care o sa-mi bag cartea de munca!!!
Puteti sa ma sfatuiti daca e bine cum m-am gandit sau daca nu, cum ar tb sa procedez ????
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
alina..., utilizator
Cel mai recent răspuns: alina... , utilizator 10:57, 2 Octombrie 2008
In primul rand pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil trebuie ca 12 luni anterior nasterii copilului sa realizati venituri supuse impozitului pe venit.
Pentru a putea beneficia de cincediu si indemnizatie de maternitate nu este nici o conditie de stagiu.
Pana la momentu intrarii in concediu pentru crestere si ingrijire copil angajatorul va va plati lunar conform certificatelor de concediu medical, in cazul dvs nu va va plati nimic pentru ca este un contract de munca fictiv nu unul real..
Daca tot aveti o intelegere cu o societate care este dispusa sa va faca un contract de munca fictiv si sa va platiti singura toate darile, ce sa va mai dea angajatorul?
Este destul de riscant, din punctul meu de vedere, mai ales cu riscul maternal (mai exista si Dumnezeu, stiti vorba aceea: aveti grija ce va doriti ca s-ar putea sa vi se intample).
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Riscul maternal este determinat de medicina muncii in functie de conditiile unde lucrati si se suporta de angajator.Nu cred ca v-ar acorda un risc ''ireal'.Prea multe planuri,cand mai usor ar fi fost sa lucrati totusi undeva.Cererea de forta de munca este,dar cam lipseste dorinta de munca.
Sunt de aceasi parere cu @soficu cristina@, poate ar fi mai simplu sa va gasiti un loc de munca si sa va rugati sa fie totul ok.
Mult noroc!
Va multumesc pt raspuns!!! E f usor sa spunem "locuri de munca sunt, lipseste dorinta "!!!
La noi la tg-jiu, totul merge pe pile si bani. Numai eu stiu la cate interviuri am fost , asa ca va rog sa va abtineti.
Credeti ca mie nu mi-ar placea sa lucrez, sa-mi plateasca angajatorul contributiile???
Va spun eu ca da, chiar mi-as dori, insa nici pe postul de vanzatoare nu ma angajeaza nimeni pt ca am terminat o facultate si se feresc de noi, cei care avem studii. La noi in oras e f greu in ziua de azi sa-ti gasesti un loc de munca!!!
In situatia aceasta nu ma aflu numai eu, suntem o multime de persoane care ne confruntam cu astfel de probleme.

Alte discuții în legătură

Sarcina si concediu onthespot onthespot Buna seara, 1) sunt functionar public, insarcinata in 10 saptamani, sarcina cu risc. Anul trecut noiembrie si decembrie am avut cate 4 zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)
Concediu medical inainte de cel prenatal C.Geta C.Geta sunt angajata cu data de 1.09.2012. din oct 2012-noi 2012 am fost in cm pentru ca am suferit o operatie in ianuarie am ramas insarcinata acum am 18 ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal flor78 flor78 Daca am fodt in concediu de cresterea si ingrijirea copilului din septembrie 2007 pana pe 24 aprilie 2008, iar din 25.04 am inceput serviciu pot sa mi iau ... (vezi toată discuția)