avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical inainte de cel prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical inainte de cel prenatal

sunt angajata cu data de 1.09.2012.
din oct 2012-noi 2012 am fost in cm pentru ca am suferit o operatie
in ianuarie am ramas insarcinata
acum am 18 saptamani de sarcina
patronul nu e deloc multumit
am cerut modificare programului de lucru deoarece nu pot rezista sa lucrez 17 ore/zi numai in picioare(lucrez intr-un magazin alimentar)
nu a fost de acord.mi-am luat o saptamana de cm si s-a suparat
mi-a cerut sa ii garantez ca pana in august merg la servici
nu pot garanta asta.as vrea sa stiu daca pot sa imi iau concediu medical fara intrerupere pana in august cand pot intra in concediu prenatal daca pana acum am avut un total de 37 zile de concediu medical.
din 2006 si pana in aprilie 2012 am avut vechime neintrerupta pe cartea de munca(angajata apoi in somaj,apoi ccc si apoi inca 5 luni de somaj)
va multumesc
Cel mai recent răspuns: C.Geta , utilizator 23:37, 8 Mai 2013
Puteti solicita Concediu de risc maternal. Va prezentati la medicul de familie sau ginecolog, dupa caz, si solicitati un document care sa ateste starea de graviditate si apoi il inaintati administratorului, care va instiinta ITM-ul si medicul de familie.
Pasii de urmat si procedura este prevazuta in art 2 din HG 537/2004.
daca intru in concediu de risc maternal pana in august cand intru in concediu prenatal eneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
dar vad ca una din conditii este sa am minim 10 luni lucrate,eu nu am decat 8 si cateva zile
deci nu pot beneficia de c,risc maternal
Unde ati vazut asa ceva?
In termen de 10 zile angajatorul va comunica copii dupa documente medicului de medicina muncii si ITM-ului.
Si...da, puteti intra in concediu de sarcina si apoi de lauzie si de CCC.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii.

2. In cele 12 luni intra si lunile in care veti avea concedii medicale de orice fel (inclusiv concediu de risc maternal sau concediu de maternitate).

3. Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordã fãrã condiţie de stagiu de cotizare.

Alte discuții în legătură

Am dreptul sau nu la indemnizatie crestere copil? vivi23ro vivi23ro in urma unor discutii de la resurse umane mi s a spus ca nu m as incadra pt indemnizatia crestere copil si as vrea sa clarific aceasta situatie.. Situatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am si eu o problema...lucrez la un salon din 17.06.2019 ca manichiurista. Fiind problema cu Coronavirusul, sefa vrea sa suspende firma ceea ce ma va ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)