avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatiile parintilor in cazul custodiei comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatiile parintilor in cazul custodiei comune

am inteles , instanta hotaraste CUSTODIA COMUNA
-in ce va consta programul de vizitare pt copil?- sau copilul va fi ingrijit 1 luna de un parinte iar cealalta luna de celalat parinte?
- in cazul custodiei comune, se mai plateste de catre parinte pensia de intretinere pt copil?
DE FAPT IN CE CONSTA ACEASTA CUSTODIE COMUNA? LA CE SE REFERA, DACA SE POATE VA ROG UN RASPUNS CIT MAI COMPLET CA SA STIU DACA VOI REDESCHIDE PROCES SAU NU? MULTUMESC .
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 08:49, 21 Noiembrie 2011
Custodia comuna nu inseamna ca o luna ingrijiti dvs copilul si cealalta luna sotia.Custodia comuna inseamna ca parintii isi vor exercita drepturile parintesti impreuna ,adica vor hotarari de comun acord anumite masuri care vizeaza educatia ,cresterea copilului ,etc.Pensia de intretinere trebuie platita ,iar programul de vizitare va fi cel din dispozitivul hotararii pronuntate.
va multumesc
Regula o reprezinta exercitarea autoritatii parintesti (ceea ce numim custodie comuna) de catre ambii parinti. Exista insa si exceptia si anume, atunci cand exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta poate hotara ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de unul dintre parinti. Parintii se pot intelege cu privire la contributia lor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura etc a copilului. In caz de neintelegere, instanta stabileste contributia fiecarui parinte la aceste cheltuieli. Obligatia de intretinere se executa in natura, prin asigurarea celor necesare traiului si, dupa caz, a cheltuielilor pentru educarea, invatatura, pregatirea profesionala. Numai daca obligatia de intretinere nu se executa in natura de bunavoie, instanta dispune executarea ei prin plata unei pensii de intretinere stabilita in bani, pensie care poate fi sub o suma fixa sau o cota procentuala din venitul net al celui obligat la intretinere, care nu poate depasi o patrime din venitul net pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna adriana istrate adriana istrate Mi-a fost incredintat minorul spre crestere si educare in urma divortului in Ian 2010. Tatal plateste pensie de intretinere minorului pana la majorat. Poate ... (vezi toată discuția)
Divort-custodie comuna-pensie de intretinere AAA+ AAA+ Buna ziua, pe 25 sept 2012 urmeaza sa avem prima infatisare pentru \"divort cu copii\" . Avem un singur copil de 14 ani impliniti. In urma discutiilor comune ... (vezi toată discuția)
Divort copil 1 an si 10 luni Lucyaly Lucyaly Buna ziua...intentionez sa divortam la notar prin comun acors..avem un copil de 1 an si 10 luni. Am cateva intrebari: programul de vizitare pt tata de cine va ... (vezi toată discuția)