avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Sunt divortata si am un copil din aceasta casnicie, fostul sot a plecat din tara si nu plateste pensia alimentara ptr. copil.El nu mai are a lti copii din alte casnicii, dar se sustrage la plata pensiei alimentate. Adresa unde se afla el acum o am, pot sa l citez acolo ?
Cum se stabileste o pensie alimentara, in situatia mea?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:59, 16 Noiembrie 2011
buna seara
pensie se stabileste in procente la venit
@anyvesna33
Cum se stabileste sau cum obtineti banii?
salariul lui este undeva la 1000 euro /luna
Nu este obligatoriu sa fie stabilit procentual din venit. Instanta poate stabili o suma de bani fixa sau chiar prestarea in natura a obligatiei de intretinere.
adutescu a scris:

@anyvesna33
Cum se stabileste sau cum obtineti banii?


si cum se stabileste si cum pot sa l fac sa inteleaga ca acesti bani este obligat sa i plateasca , daca nu se ocupa de nimic in educatia copilului

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara camelian camelian Am divortat in 2010 copilul fiindu-mi incredintat mie. Tatal nu a cerut program de vizita. Ulterior a plecat din tara si acum lucreaza in Anglia.Copilu are 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie de intretinere in cota procentuala didi13 didi13 La inceputul anului i-am intentat proces fostului sot pentru majorare pensie alimentara. Din adresele depuse la dosar cu venitul pe ultimile 6 luni reiesea ca ... (vezi toată discuția)