avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit imobil sediu S.C.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit imobil sediu S.C.

Buna ziua! Detin un imobil in Fetesti,Ialomita,sediu al unei S.C. compus din P+1+M.Cladirea a fost construita in 1999 si in 2002 s-a facut receptia partiala a cladirii(doar parter). Cladirea are 290mp/nivel. Vreau sa imi spuna cineva care stie,daca se impoziteaza tot imobilul sau doar parterul,deoarece doar parterul este terminat?Etajul si mansarda fiind neterminate,si neavand nici o receptie de finalizare facuta. M a adresez celor de aici ,pentru ca la noi la primarie este dezastru....Multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN CIRMACIU , Practician in insolventa 22:30, 28 Noiembrie 2011
Se impoziteaza partea din cladire finalizata si receptionata.
Am un proces verbal de receptie a cladirii,partial.Doar pentru parter. Am fost la primarie si au zis ca baza de impozitare este valoarea de inventar a cladirii, nicidecum suprafata sau ca este receptionata doar partial...Ce sa fac in situatia asta?Este vreo prevedere legala in sensul asta,care li la-ti zis? Astia la primarie habar nu au de capul lor...

In cazul persoanelor juridice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de inventar a cladirii.

Valoarea impozabila a cladirii reprezinta valoarea de intrare a cladirii in patrimoniu, inregistrata in contabilitatea proprietarului, conform prevederilor legale in vigoare, valoare care nu se diminueaza cu amortizarea calculata potrivit legii.

Cota de impozitare aplicata este de:

1,5% asupra valorii de intrare in patrimoniu in cazul cladirilor dobandite, (re)evaluate, modernizate, reconstruite, consolidate, care au suferit lucrari de extindere, etc. in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta;
5% asupra valorii de intrare in patrimoniu in cazul unei cladiri care nu a fost reevaluata in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta 2011, respectiv 31.12.2007. Aceasta cota se aplica pana la sfarsitul lunii in care s-a efectuat prima reevaluare.
In cazul unei cladiri a carei valoare a fost recuperata integral pe calea amortizarii, cota de impozitare este de 1,5%, iar valoarea impozabila se reduce cu 15%.

In cazul cladirilor achizitionate in sistem de leasing, impozitul se datoreaza de catre utilizator pe intreaga perioada de desfasurare a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire sediu al unei s.c. sorin7907 sorin7907 Buna ziua! Cladirea este in Fetesti,este sediul unei societati comerciale. Valoarea contabila este de 83000RON si este din 2002. De atunci nu s-a mai facut ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri liliionescu liliionescu Avand in vedere: Art. 253. - (1) În cazul persoanelor juridice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de ... (vezi toată discuția)
Avantaje reevaluare mihaela_maria mihaela_maria Cum societate comerciala poate opta pentru a efectua sau nu reevaluare (reevaluare cladiri, terenuri, etc.), care ar fi avantajele in cazul reevaluarii? Exista ... (vezi toată discuția)