avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nasterea copilului inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nasterea copilului inainte de casatorie

Buna seara.

Sunt insarcinata, iar eu si prietenul meu ne-au decis sa nu ne casatorim pana la nasterea copilului din diverse motive (financiare, etc).
Ma intereseaza urmatorul aspect: pe certificatul de nastere al copilului va aparea numele meu de acum, si numele prietenului meu, iar dupa casatorie eu imi voi schimba numele in cel al sotului.
Pot modifica atunci si numele de pe certificatul copilului?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Valias, utilizator
da - se poate obtine schimbarea numelui pe cale administrativa; ;)
sebastian-barbulescu, utilizator
Nu. Ramane cu datele inregistrate la momentul nasterii.
buna seara
prin instanta in baza unei hotarari judecatoresti
Puteti detalia putin, va rog? Cum adica pe cale administrativa?

Valias, utilizator
nu pe cale administrativa pentru ca are deja certificat de nastere asa ca.....
solicitati instantei de judecata anularea certificatului emis la data nasterii si apoi in baza hot de jud se va emite un altul cu numele purtat de parinti dupa casatorie ,mai bine contactati un avocat

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie pentru copil fara certificat de nastere C.Maria C.Maria Buna ziua.As dori sa stiu,daca exista posibilitatea ca,un copil nascut in Spania,sa primeasca titlul de calatorie fara certificatul de nastere.Precizez ca are ... (vezi toată discuția)