avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala termica de bloc necesita fochist?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala termica de bloc necesita fochist?

As dori sa stiu daca exista anumite norme care sa ne oblige ca centralele de bloc sa aiba fochist .

Am inteles ca peste o anumita capacitete este necesar un fochist dar nu am gasit nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
w_v_w_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 15:39, 17 Noiembrie 2011
Furnizorul CT ,functie de caracteristicile tehnice ale modelului achizitionat,va poate da informatii privitor la necesitatea intretinerii si angajarii de personal calificat
ynocentta, utilizator
...este vorba despre niste norme iscir,daca centrala(cazanul de incalzire)depaseste 50KW,da este necesar un fochist,in cazul tuturor centralelor,cu orice fel de combustibil(solid,lichid,gazos),cautati in normele I.S.C.I.R si va lamuriti mai bine,dar va spus sigur ca asa este!
Am cautat de m-am plictisit 2 saptamani si nimic.

[ link extern ]

imi pare rau ,dar nu aici trebuie sa cautati .Trebuiesc NORME DE AUTORIZARE ALE CENTRALELOR TERMICE,..va spun asta pentru ca eu am fost autorizat I.S.C.I.R pentru montajul centralelor de acest gen....nu mai gasesc legislatia...dar va asigur de cele afirmate!
Am cautat tot internetul.Nu am gasit nimic din care sa reiasa obligativitatea.
Tot ce am gasit este:
LEGE Nr. 64 din 21 martie 2008
ART. 15
(1) Persoana fizică sau juridică ce deţine/utilizează instalaţiile/echipamentele prevăzute în anexa nr. 2 pct. 1 - 4 şi 9 şi în anexa nr. 3 pct. 1 - 3 şi 8 are obligaţia să le înregistreze la ISCIR, să ţină evidenţa centralizată a acestora şi să comunice la ISCIR orice modificare intervenită în situaţia tehnică sau juridică a acestora, în conformitate cu prevederile prescripţiilor tehnice.
(2) Persoana fizică sau juridică ce deţine/utilizează instalaţiile/echipamentele prevăzute la alin. (1) are obligaţia să asigure un operator autorizat, responsabil cu supravegherea tehnică a instalaţiilor/echipamentelor, denumit RSVTI, conform prescripţiilor tehnice.

Iar anexa 2 zice:

ANEXA 2
Instalaţii sub presiune şi instalaţii de ridicat clasice, aparate consumatoare de combustibil şi componente ale acestora
1. Cazane pentru abur, pentru apă caldă sau fierbinte
2. Echipamente sub presiune mai mare de 0,5 bari
3. Recipiente simple sub presiune mai mare de 0,5 bari
4. Macarale, ascensoare, elevatoare, instalaţii de transport pe cablu, instalaţii de ridicat pe plan înclinat, poduri rulante şi alte mecanisme de ridicat
5. Aparate de încălzit alimentate cu combustibil solid, lichid sau gazos
6. Arzătoare cu combustibil lichid sau gazos
7. Accesorii de securitate pentru instalaţiile, echipamentele şi aparatele prevăzute la pct. 1 şi 3 - 6
8. Aparatură şi instalaţii de automatizare aferente instalaţiilor şi echipamentelor prevăzute la pct. 1 - 7
9. Instalaţii şi echipamente destinate, montate şi utilizate în cadrul parcurilor de distracţii.

si

ANEXA 3
Instalaţii sub presiune, instalaţii de ridicat şi unele instalaţii din cadrul obiectivelor nucleare, precum şi componente ale acestora
1. Generatoare şi cazane de abur, de apă caldă sau fierbinte, inclusiv corpul reactorului
#M1
2. Echipamente sub presiune mai mare de 0,5 bari şi recipiente simple sub presiune mai mare de 0,5 bari
3. Pompe
#B
4. Conducte pentru lichide, vapori şi gaze tehnice uscate sau umede
5. Suporturi ale elementelor sub presiune
6. Armături
#M1
7. Sisteme tehnologice
#B
8. Macarale, ascensoare, elevatoare, poduri rulante şi alte mecanisme de ridicat

In rest toata lumea inclusiv directorii de RADET Bucuresti mi-au spus ca inainte exista obligativitatea asta peste o anumita capacitate(dar nimeni nu stie care) si ca nu ii intereseaza ca ei au om oricum la supraveghere
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie iscir iRazvan91 iRazvan91 Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este legea si [u]articolul[/u] de lege care mentioneaza faptul ca esti obligat sa ai autorizatie ISCIR? Si as mai ... (vezi toată discuția)
Legile iscir mirage08 mirage08 Buna ziua ! As avea o intrebare: in cadrul unei centrale termice care este numarul de personal care trebuie sa deserveasca un cazan conform regulamentului ... (vezi toată discuția)