avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala termica de bloc necesita fochist?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala termica de bloc necesita fochist?

As dori sa stiu daca exista anumite norme care sa ne oblige ca centralele de bloc sa aiba fochist .

Am inteles ca peste o anumita capacitete este necesar un fochist dar nu am gasit nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
w_v_w_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 15:39, 17 Noiembrie 2011
Ca sa lamuriti de la sursa solutia,contactati personal servicul specializat din cadrul ISCIR
~ Conținut șters la cerere ~
@bodoalex

Multumesc dar nu am nici un fochist pe factura de gaz si mi se pare absurd sa fi avut asa ceva.

Avem centrala de bloc,avem fochist si ma gandesc sa il dau afara din moment ce nu face nimic intrucat totul e automatizat.
Asa de automatizat incat tot eu setez intervalul orar si orice setare.
Gata a raspuns ISCIR.Nu e nevoie decat peste 400kw sau daca prevede proiectantul.

PRESCRIPŢIE TEHNICÃ PT C 11–2003 nu mai este valabila si este valabila Prescripția tehnica PT A1—2010 dar operator autorizat RSVTI insemna o persoana de legatura de la ISCIR (nu fochist).

Obligativitatea Fochistului este prevazut numai la centrale peste >400kw in norma
Prescripția tehnica PT C 9-2010 CAZANE DE APA CALDA SI CAZANE DE ABUR DE JOASA PRESIUNE
sau daca este prevazuta in prescriptia tehnica de catre proiectant.

[ link extern ]
sau
[ link extern ]
pag 144
PT C 9-2010
SECTIUNEA 1
Scop
Art. 1 (1) Prezenta prescriptie tehnica stabileste conditiile s cerintele tehnice pentru instalarea, montarea, punerea în functiune, autorizarea functionarii, supraveghere si
verificare tehnica în utilizare, revizia, repararea si lucrarile de întretinere la cazanele pentru
apa calda si cazanele pentru abur de joasa presiune.
(2) Prevederile prezentei prescriptii tehnice se aplica doar în masura în care nu exista alte
dispozitii specifice (cu acelasi obiectiv) în legislatia comunitara de armonizare.
SECTIUNEA a 2-a
Domeniu de aplicare
Art. 2 (1) Prevederile prezentei prescriptii tehnice se aplica la:
a) cazanele pentru apa calda cu temperatura maxima a apei calde de cel mult 110ºC si
având puterea mai mare de 400 kW;
b) cazanele pentru abur de joasa presiune cu presiunea maxima a aburului de cel mult
0,05 MPa (0,5 bar) si având debitul mai mare de 0,6 t/h.
(2) Echipamentele prevazute la alin. (1) se denumesc în continuare „cazane”.
(3) Conditiile si cerintele pentru montare se aplica numai cazanelor vechi, care au mai
functionat.
Art. 3 Cazanele construite, introduse pe piata si puse în functiune conform reglementarilor în vigoare la data realizarii lor pot fi reparate, întretinute si exploatate conform prevederilor
prezentei prescriptii tehnice.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie iscir iRazvan91 iRazvan91 Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este legea si [u]articolul[/u] de lege care mentioneaza faptul ca esti obligat sa ai autorizatie ISCIR? Si as mai ... (vezi toată discuția)
Legile iscir mirage08 mirage08 Buna ziua ! As avea o intrebare: in cadrul unei centrale termice care este numarul de personal care trebuie sa deserveasca un cazan conform regulamentului ... (vezi toată discuția)