avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz????

Buna
unde poate fi incadrata urmatoarea fapta?
Un cetatean duce la un meserias,persoana fizica un microbuz, pentru ai face mici reparatii.
Acesta lasa un avans de jumatate din suma ceruta pentru aceste reparatii si apoi constata ca acesta dupa mai bine de 1 luna si jumate nu a facut nimic.
Cand a luat microbuzul a cerut avansul inapoi dar meseriasul nu mai binevoieste sa-i inapoieze banii.
Acesta a avut un martor care a auzit ca acesta are sa-i dea inapoi avansul si ca a facut afirmatia ca nu -i mai da nici un ban.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:33, 17 Noiembrie 2011
este delict civil,dar are nevoie de un inscris din care sa rezulte ca i-a dat suma de bani:ex chitanta,infractiunea de abuz de incredere nu poate avea ca obiect o suma de bani,dovada scrisa poate fi completata de proba cu martori,poate sa ceara si lipsa de folosinta a autovehiculului cat timp a stat in service ul respectiv
...cred ca speta ar trebui vazuta din alt unghi.Martorul a vazut ca i-ati dat banii?Daca da speriati persoana afirmand ca il veti reclama la AFP ca incaseaza bani fara sa-i declare,a se vedea prevederile legii care spune ca orice persoana care acumuleaza venituri trebuie sa le declare si sa plateasca 16% impozit catre A.N.A.F si apoi vedeti daca nu se conformeaza spuneti ca pe baza martorului ii faceti si reclamatie la politie!
In cazul meu odata a tinut "figura"!Multa bafta!!!
Este vorba de persoana fizica autorizata?
In circumstanta in care proprietarul bunului a acceptat sa nu incheie formalitati legale care sa prevada obligatii reciproce,care sa ateste contractul incheiat de parti,cu termene si conditii de executare reparatii,inseamna ca proprietarul si-a asumat riscuri...
In lipsa de documente care sa ateste obligatii in sarcina persoanei fizice,care sa ateste ca a fost avansata suma de bani ,legal va fi dificil a proba aspectele mentionate
Multumesc de raspuns, am specificat ca nu este service, nu a incheiat nici un contract decat verbal si exista martori care au asistat la discutia cu referire la bani. Eu ma gandeam la inselaciune sau abuz de incredere? Avand in vedere ca banii nu pot fi obiect al infractiunii de abuz.
Este numai persoana fizica. Deci nu este autorizat gen persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala.

Alte discuții în legătură

Plangere penala mihaelaa2011 mihaelaa2011 am o problema, am dat cuiva o suma de bani in prezenta unor martori pentru a efectua reparatii la o masina acesta promitandu-mi ca o va repara insa nu s-a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? Brokeru22 Brokeru22 Am ajutat o persoana sa isi recupere pe cale judecatoreasca o suma de bani. Ne-am inteles verbal, de fata cu martori, ca pentru ajutorul meu el imi va da 400 ... (vezi toată discuția)
Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)