Am un card de credit-cumparaturi la [BANCA] la care am facut refinantare prin alta banca.Banca respectiva a acoperit suma totala de pe acest card insa pt ca eu sa primesc diferenta de bani rezultata din aceasta refinantare de la acea banca trebuie sa-mi inchid cardul la [BANCA] si sa primesc confirmare de inchidere a contului.Numai ca cei de la [BANCA] nu vor sa inchida contul pe motiv ca trebuie sa emita inca un extras de cont si abia apoi eu trebuie sa-i contactez pt inchiderea cardului ceea ce poate dura aproape o luna dupa spusele lor.Dar din moment ce eu am acoperit suma de pe card nu ar fi normal ca ei sa-mi inchida contul cardului imediat ce am facut cerere scrisa in acest sens?Si inca o timpenie de-a lor:Dupa ce cardul a fost acoperit,am primit mesaj de la banca,dupa citeva zile,ca trebuie sa platesc suma de 56 lei,suma care o plateam lunar pina acum ca rata.Ce sfat imi dati pt ca eu sa pot inchide acest cont?
solicitati o adresa scrisa de la banca prin care sa se specifice ca prin refinantare a fost acoperit debitul total si ca solicitati inchiderea contului si cardului de cumparaturi. Insistati ca va trebuie pentru a ridica diferenta de bani provenita din refinantare, daca insistati nu au cum sa va refuze, eventual ii amenintati cu OPC-ul. Cardul se inchide in 30 de zile dar ei trebuie sa va dea o hartie pe loc in vederea inchiderii.
In ceea ce priveste extrasul de cont, duceti-va cu el la banca si impreuna cu chitanta sau ordinul de plata prin care a fost acoperit debitul total si cereti explicatii.