avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

livrare intracomunitara

Buna ziua! As vrea sa stiu daca in cazul unei livrari intracomunitare, in afara de completarea d390 aferente lunii in care se face livrarea se mai face si altceva? Adica ma refer la depunere de alte acte sau ceva?
Am toate formularelecorect intocmite - factura ,comanda , documentul de transport. Va rog sa ma lamuriti.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: modimpex , utilizator 08:52, 18 Noiembrie 2011
In functie de valoarea tranzactiilor intracomunitare se depune declaratia Intrastat:
300.000 RON intorduceri
900.000 RON expedieri
Cand aveti acest plafon sau il depasiti depuneti aceasta declaratie
Multumesc pentru raspuns. Facturile mele au sume mici 500 Eu, respectiv 200Eu.
si in plus, trebuie avut in vedere sa fi fost inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari.
Multumesc. Am facut inregistrarea inainte de facturare, dar n-am stiut daca trebuie sa mai fac si altceva.
Aveti mare grija ca documentul de transport sa fie semnat (daca se poate si stampilat) de catre beneficiarul livrarii. In caz contrar la un control de la fisc pe facturile respective va vor pune sa colectati tva pt. ca pur si simplu nu puteti face dovada ca produsele au parasit teritoriul Romaniei.

Alte discuții în legătură

Declaratie intrastat - o singura livrare in comunitate apetra apetra Pentru o singura factura aferenta unei livrari de marfuri in comunitate este obligatorie declaratia intrastat? Mentionam ca sociatatea nu a mai facut nicio ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am cumparat o masina dintr-o tara ue pe firma...mi s-a scazut tva-ul la cumparare...impozitul pe profit scade sau nu este deductibil...este prima ... (vezi toată discuția)
Transport produse in ue dragoianu dragoianu Firma este invitata sa faca o prezentare de moda in strainatate,daca acolo solicita cineva sa comande sau sa cumpere un produs,ii fac factura in lei cu ... (vezi toată discuția)