avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general transport produse in ue
Discuție deschisă în Contabilitate în general

transport produse in ue

Firma este invitata sa faca o prezentare de moda in strainatate,daca acolo solicita cineva sa comande sau sa cumpere un produs,ii fac factura in lei cu tva?chiar daca incasez valuta?.Produsele cu ce documente ies din tara?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 09:15, 31 Ianuarie 2012
„Art. 128 - Livrarea de bunuri
(1) Este considerată livrare de bunuri transferul dreptului de a dispune de bunuri ca şi un proprietar.

(9) Livrarea intracomunitară reprezintă o livrare de bunuri, în înţelesul alin. (1), care sunt expediate sau transportate dintr-un stat membru în alt stat membru de către furnizor sau de persoana către care se efectuează livrarea ori de altă persoană în contul acestora.”

Obligatiile operatorilor economici:

1. inscrierea in factura a codului de inregistrare in scopuri de TVA al furnizorului/beneficiarului (validitatea codului poate fi verificata in aplicatia VIES);
2. sa faca dovada ca bunurile au parasit teritoriul Statului Membru de expeditie (prezentarea documentului de transport
3. inscrierea in decontul de T.V.A./declaratia recapitulativa a valorii livrarilor intracomunitare;
4. sa raporteze livrarile de bunuri in aplicatia Intrastat.

** Neîndeplinirea cumulativă a condiţiilor de la pct.1 si 2 obligă furnizorul să colecteze TVA (factura cu TVA,similar unie operatiuni interne)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)