avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit pe profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit pe profit

buna ziua,
am cumparat o masina dintr-o tara ue pe firma...mi s-a scazut tva-ul la cumparare...impozitul pe profit scade sau nu este deductibil...este prima masina pe firma... ce declaratii trebuie sa depun in tara?
Autoturismul fiind mijloc fix, valoarea acestuia se recupereaza treptata pe calea amortizarii si nu se trece pe chetuieli la achizitionare.
sunt corecte inreg : 2133=404
4426=404
404=4427
ce declaratii trebuie sa fac pt administratie? e ceva in plus fata de cele pe care le depun lunar?
iclaudia19, fiind o acizitie intracomunitara trebuie sa depuneti si D390 vies si corelat cu D300 tva. unde la rd.5 si 5.1 se trece valoarea in lei la cursul bnr din ziua achitarii auto.
si cu tva aferent. Programul va duce aceste sume si la rd.18 si 18.1.
Daca masina depaseste 300.000 lei intrati si in obligatia de declarare la INTRASTAT luati legatura cu statistica.. vedeti ca termenul la Intrastat este de 15 a lunii urmatoare,, nu 25 ca la D300 sau 390...., Mai intrebati si la finante,,,

am uitat sa va spun ca la inregistrarea in contabilitate se face doar 2133 la 404,pt.ca factura intracomunitara nu are tva.. nu veti face si 4426 la 404 si apoi ce este cu 404 la 4427 ???/ atentie la inregistrari,,, succes ,,,
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Kolea41 a scris:

vedeti ca termenul la Intrastat este de 15 a lunii urmatoare,, nu 25 ca la D300 sau 390...., Mai intrebati si la finante,,,


Pragurile reprezintă limita valorică a schimburilor intracomunitare sub care operatorii economici sunt scutiţi să transmită declaraţia Intrastat. Pragurile statistice se stabilesc separat şi pot avea valori diferite pentru introduceri şi respectiv expedieri intracomunitare de bunuri.

Informaţiile privind pragurile valorice INTRASTAT se publică anual, în Monitorul Oficial al României, la sfârşitul anului anterior celui pentru care pragurile valorice sunt în vigoare.
Pragurile valorice INTRASTAT stabilite pentru anul 2012 sunt:
pentru introduceri intracomunitare: 300.000 RON
pentru expedieri intracomunitare: 900.000 RON
Operatorii economici furnizori de date Intrastat trebuie să transmită lunar la INS, în format electronic, o declaraţie statistică în care sunt folosite următoarele noţiuni specifice:
introducere de bunuri: sosirea bunurilor în România din Statele Membre ale Uniunii Europene;
expediere de bunuri: ieşirea bunurilor din România către Statele Membre ale Uniunii Europene.

Declaraţia Intrastat se depune numai electronic prin utilizarea uneia din următoarele metode:
- online utilizând aplicaţia pusă la dispoziţie de INS;
- offline utilizând softul pus la dispoziţie de INS.

Termenul limită de transmitere a datelor Intrastat la INS îl reprezintă întotdeauna data de 15 a lunii următoare celei de referinţă.

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie achizitii intracomunitare DB56 DB56 Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania. Marfa este expediata direct din Germania ... (vezi toată discuția)
Declaratia intrastat si 390 nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, livram marfa din romania, catre un stat membru ue,iar marfa de acolo pleaca catre un stat non-ue. se declara in intrastat si in 390 livrarea ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa ma inregistrez in registrul intrastat? Carmen91 Carmen91 In luna decembrie 2009, am avut o achzitie intracomunitara, am facut declaratia Intrastat online si a fost respinsa, pt ca firma era necunoscuta. Cum ma pot ... (vezi toată discuția)