avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi de penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi de penalitati

Buna,
As dori sa stiu si eu daca in urma rezilierii unui contract se mai emit facturi de penalitati ? daca nu, cum se recupereaza suma ??
Cel mai recent răspuns: cristealiliana , utilizator 09:20, 18 Noiembrie 2011
Se emit pana in momentul recuperarii integrale a debitului. In final, se recupereaza prin justitie, care stabileste clar, functie si de ce e trecut in contractul dintre parti, suma care e de recuperat si penalitatile aferente.
Totusi daca acest contract a fost reziliat in baza a ce se mai emit facturi ?
Daca in contract ati stipulat plata penalitatilor,tocmai in baza acestui contract facturati penalitatile.
A fost reziliat, insa aferent intarzierilor la plata din perioada contractuala, eu cred ca se pot emite facruri de penalitati. Ma refer strict la acea perioada. Numai daca prin actul de reziliere s-au anulat si penalitatile perioadei anterioare incetarii acestuia.
Cel putin eu asa consider ca este firesc sa se procedeze. De ce sa fiu absolvita de plata penalitatilor? Pai este posibil ca rezilierea sa fie efectul acestor neplati, nu-i asa?
cristealiliana a scris:

Totusi daca acest contract a fost reziliat in baza a ce se mai emit facturi ?

Clauzele contractuale prevad si recuperarea sumelor restante,in anumite conditii. Deci,pana la eliminarea debitului se calculeaza penalitati,conform contractului.

Alte discuții în legătură

Instintare de plata societate recuperari creante Kibedi Kibedi Buna ziua, am si eu o problema, din cauza unor probleme mari si de lunga durata am refuzat sa mai platesc o factura orange dupa care binenteles mi s-a reziliat ... (vezi toată discuția)
Neplata factura telefonie mobila tanasieadriana tanasieadriana Buna ziua ,am urmatoarea problema.Nu am putut sa mai achit la timp factura de telefonie si am ramas cu o datorie de 400lei.De curand am fost anuntata de catre ... (vezi toată discuția)
Datorie telefon alxxx alxxx În anul 2005 am încheiat un contract cu o firma de telefonie mobilă pe o perioadă de 1 an. După aproximativ 6 luni am pierdut telefonul mobil, iar până ... (vezi toată discuția)