avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda lipsa rovigneta - termene de prescriptie, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda lipsa rovigneta - termene de prescriptie, plangere contraventionala?

buna ziua, va rog frumos sa-mi dati si mie un raspuns in legatura cu o amenda pentru rovinieta!
in luna mai pe data de 7 am mers fara sa-mi dau seama ca mi-a expirat rovinieta,binenteles ca atunci cand m-am intors de la Bucuresti a doua sau a treia zi am observat si mi-am luat rovinieta !
dupa sase luni si cateva zile imi vine instintarea ca trebuie sa platesc 500 ron.
va intreb este legal dupa atata timp sa-mi vina instintarea ? si ce cale de atac exista?
Cel mai recent răspuns: catanescu , utilizator 10:59, 17 Noiembrie 2011
Procesul verbal de contraventie se emite in maximum 6 luni de la savarsirea faptei si se expediaza contravenientului in maximum 1 luna de la emitere.
Puteti verifa documentul, si daca constatati ca s-a depasit termenul puteti face contestatie (daca nu au trecut 15 zile de cand ati semnat de primire).
multumesc! vad ca termenul de 6 luni era pe 12 noiembrie si pv este pe 7 noiembrie deci se incadreaza in 6 luni,
ma gandeam ca e mult timp de cand am abaterea si pot face ceva,dar din cate imi spuneti nu mai e nimic de facut decat sa platesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

rovineta FADRIANA FADRIANA In situatia in care valabilitatea rovinetei a fost depasita si s-a circulat fara a fi achitata contravaloarea pentru repunere invigoare a rovinetei: 1.Cate ... (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa rovinieta la mai mult de 30 de zile de la comiterea contraventiei valyyc valyyc Buna ziua! Am uitat de rovineta si am circulat cu ea expirata. De atunci au trecut 30 de zile Mai pot fi sanctionat si dupa expirarea perioadei de 30 ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda rovigneta - 6 luni sau 30 zile ? viorel6060 viorel6060 Buna ziua. Am primit amenda. Fapta produsa pe 13.04.2014. Procesul verbal de constatare intocmit pe 19.08.2014 si primit prin posta pe 05.09.2014. Am citit ... (vezi toată discuția)