avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovineta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovineta

In situatia in care valabilitatea rovinetei a fost depasita si s-a circulat fara a fi achitata contravaloarea pentru repunere invigoare a rovinetei:
1.Cate amenzi se emit si cate trebuiesc achitate?
2. care este perioada de la data contraventiei( canad s-a depistat lipsa rovinetei) pana cand trebuie adusa la cunostinta persoanei posesoare a autovehiculului?
In cazul in care este o data limita care a fost depasita de emitentul amenzii,contravenientul este absolvit?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:32, 23 August 2011
1. Se emit amenzi de fiecare data cand o camera (sau agent de politie) va surprinde circuland fara rovinieta valabila. Toate trebuie achitate.
2. PV de contraventie trebuie emis in maximum 6 luni de la data savarsirii faptei si trebuie adus la cunostinta contravenientului in maximum o luna de la emitere. Daca termenul este depasit, puteti contesta amenda/ amenzile.
Multumesc tare mult!
Atentie la calcul: termenul este 6 luni de la data si ora cand ati fost inregistrat fara rovinieta si pana la emiterea PV si apoi inca o luna pana la trimiterea PV catre vinovat. Deci s-ar cam aduna 7 luni de zile. Si in tot acest timp amenzile pot curge si toate, dupa lege, trebuiesc platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru neplata rovinietei ani_popa15 ani_popa15 am fost surprinsa circuland fara rovinieta in data de 30.05.2015.Procesul verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit in data de 05.10.2015.Exista ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am fost oprit in trafic de ISCTR si am fost depistat circuland cu automarfarul fara rovinieta valabila. Din motive obiective nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta, termene de prescriptie ciocnovic ciocnovic buna,la toata lumea...am primit un plic acasa in data de 23 02 2012,prin care sunt instiintat ca in data de 17 08 2011 am circulat pe un drum european fara a ... (vezi toată discuția)