Am si eu o nelămurire și anume:
- cât durează dizolvarea unui consiliul local în urma reducerii consilierilor sub jumătate plus unu și nu se poate completa cu supleanți?
-dacă înainte cu un an de alegerile locale (adica înainte de noiembrie 2012)
se mai pot organiza alegeri pentru consiliul local, și care este actul normativ în care se stipulează că în ultimul an, nu se m-ai fac alegeri?
Mulțumesc anticipat.
legea nr. 215/2001
art 55
" (7) Stabilirea datei pentru organizarea alegerii noului consiliu local se face de Guvern, la propunerea prefectului. Alegerile se organizează în termen de maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat dizolvarea consiliului local sau, după caz, de la validarea rezultatului referendumului."
nu exista nici o lege ca nu se mai fac alegeri in ultimul an. :)
Mulțumesc mult, dar eu am găsit in legea 67/2004 pentru alegerea administraților publice locale la art. 131 alin 2 unde se specifică că, cu un an înainte de expirarea duratei normale a mandatului, nu se mai organizează alegeri ptr. consiliile locale, judetene etc. Vă rog frumos sa -mi spune-ți dacă e in vigoare acestă lege, respectiv art. 131 alin 2.
Alegere viceprimar
bil63
Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)