avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ceata groasa
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ceata groasa

Am un proces in Portugalia contra unei companii de asigurari si a firmei angajatoare in urma unui grav accident de munca, proces inceput in Martie 2003!!
Abia in Iunie 2009 (dupa peste 6 ani) am obtinut o sentinta definitiva (desi procesul a fost destul de simplu) am avut castig de cauza in totalitate.
In Sept 2009 avocatul meu a depus cererea de executare silita importriva firmei angajatoare, care nici pana azi nu a fost pusa in aplicare.
M-am gandit sa fac plangere la CEDO, dar pt asta trebuie sa solicit intai ajutorul Procurorului General sau a CSM.
Eu am avocat in acest proces, care nici el nu este prea interesat sa se termine odata acest proces, abia mai face si el un ban,ca nu platesc procente.
Intrebarea mea este:
As putea face eu personal palngerea la Procurorul General sau CSM (de descurcat m-as descurca) avand in vedere ca am un reprezentant legal (avocat) in proces!?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 18 Noiembrie 2011
În cazul duratei excesive a procedurilor, apariţia unui remediu intern implică obligaţia de epuizare a acestuia.

Reclamantul a făcut obiect a peste zece proceduri penale sub diverse acuzaţii şi a introdus o plângere în faţa Curţii, plângându-se de durata lor excesivă. Noul cod de procedură penală, intrat în vigoare ulterior, a creat un sistem ce îi permite justiţiabilului să solicite procurorului general sau Consiliului Superior al Magistraturii accelerarea procedurii, atunci când aceasta depăşeşte termenele fixate prin lege. Reclamantul nu a utilizat această procedură, susţinând că, în realitate, ea nu permite remedierea duratei excesive a procedurii penale
Art. 35. Epuizarea căilor de recurs interne. În opinia Curţii, posibilitatea de a cere accelerarea procedurii introdusă prin dispoziţiile noului cod de procedură penală constituie un remediu intern ce este atât accesibil, cât şi eficace, în măsura în care permite obligarea magistraţilor de către superiorii lor să acţioneze. Pe de altă parte, acest mecanism nu este susceptibil să atragă la rândul său, întârzieri în judecarea cauzelor, întrucât legea prevede termene foarte stricte în care organele sesizate trebuie să se pronunţe. De aceea, Curtea a considerat că plângerea este inadmisibilă, nefiind epuizate căile de recurs interne.

Procurorul General din Portugalia domnule avocat sau CSM tot din Portugalia, si ei sunt latini ca si noi si institutiile au acelasi nume ca si la noi.
Pt ca si aici in Portugalia institutiile au acelasi nume ca si la noi,doar ca este Procurador da Republica sau Conselho Superior da Magistratura, eu la institutiile Portugheze m-am referit domnule avocat!
Intrebarea mea a fost daca pot sa fac personal plangere la Procurorul General sau CSM, avand in vedere ca foarte probabil avocatul meu nu este dispus sa faca acest lucru, el mereu imi spune ca trebuie sa mai asteptam, dar cat sa mai asteptam, in Martie se implinesc 9 ani de cand a inceput procesul!

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)
Avocat cu acreditare internationala an_na123 an_na123 Buna ziua, In anul 2008 ma aflam in Portugalia in vacanta. Acolo am fost arestat pt ca un domn de la o masa vecina m-a identificat ca fiind cel ce l-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot face plangere la cedo nrri nrri Se poate face si de persoana fizica sau este necesar sa se faca de un avocat care sa ma reprezinte (vezi toată discuția)