avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis - expirare sanctiune dar si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis - expirare sanctiune dar si contestatie

Buna ziua,

Pentru neacordarea de prioritate unei masini de politie mi-a fost suspendat permisul 30 zile. Acest lucru se intampla undeva la inceputul lui august. In termen de 15 zile am depus contestatie. Termenul de judecata a fost 16 noimebrie. Ieri, a fost amanat procedul pentru data de 18 ianuarie 2012. Evident, de la tribunal cand am depus contestatia mi-au dat hartia in baza careia puteam sa ma duc sa-mi ridic permisul. Eu nu l-am ridicat atunci. Astazi, am fost sa-mi ridic permisul. De la politie mi-au spus ca nu se poate, ca trebuie sa duc o noua hartie de la tribunal in care sa se spuna ca noul termen de judecata este 18 ianuarie 2012. Intrebarea este cat se poate de simpla. Daca eu mi-am ispasit pedeapsa, permisul fiind la politie 30 de zile (de fapt mai mult de 30 de zile), de ce nu se poate sa-mi fie eliberat permisul doar in baza dovezii? Eu nu am condus aproximativ 70 zile, daca pierd procesul de contestatie, o sa trebuiasca sa ma duc sa predau permisul si sa mai stau alte 30 de zile fara posibilitatea de a conduce? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Atommolecula , utilizator 10:48, 21 Noiembrie 2011
Da, asta se va intampla dar dv sunteti vinovat ca nu v-ati prezentat sa va ridicati permisul si faptul ca nu l-ati ridicat nu inseamna ca perioada respectiva vi se poate scadea din perioda de restrictie rezultata din proces.
Buna ziua,
Pot intelege logica celor spuse de dvs. Acest lucru inseama ca daca eu astazi merg cu masina si ma opreste un agent de circulatie, poate cel mult sa ma pedepseasca pentru ca nu am permisul la mine. O sa verifice in baza de date si o sa vada ca permisul este la politie, ce va face, o sa ma oblige sa ma duc sa-l iau de la politie ca sa i-l arat?
Exista un termen de valabilitate al certificatului de grefa? Cand am fost sa-mi ridica permisul mi-au spus ca termenul de judecata care era mentionat pe acest certificat de grefa trecuse deja si ca va trebui sa ma duc cu un alt certificat in care sa se precizeze noul termen de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen redobandire permis suspendat ddoru ddoru Buna ziua tuturor! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni , pentru viteza in localitate. Am introdus contestatie la instanta , dar nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat-renuntare plingere sau nu? Alexsis Alexsis Buna ziua.Solicit ajutor in urmatoarea problema pe data de 03.07.2015 am fost oprit de un echipaj radar care mi-a intocmit PV pentru viteza in localitate ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv anulata, redepunere, certificat de grefa, temei juridic simonik2011 simonik2011 Buna ziua Am contestat un proces-verbal de contraventie prin care mi-a fost suspendat dreptul de a conduce si mi s-a restituit permisul in baza ... (vezi toată discuția)