avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie PV anulata, redepunere, certificat de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie PV anulata, redepunere, certificat de grefa, temei juridic

Buna ziua

Am contestat un proces-verbal de contraventie prin care mi-a fost suspendat dreptul de a conduce si mi s-a restituit permisul in baza certificatului de grefa.

In instanta a fost anulata cererea si din cate stiu mai pot sa o depun o data (ceea ce am si facut)

Intrebarea era daca pot si care ar fi procedura de a circula in continuare fara sa predau permisul pana la pronuntarea unei hotarari definitive?.Permisul inca este la mine, am certificat de grefa pentru ca am facut iarasi plangere.

Cel mai recent răspuns: simonik2011 , utilizator 08:56, 12 Decembrie 2014
ATI FACUT PLANGERE DIN NOU DAR MAI SUNTETI IN TERMENUL DE 15 ZILE de la data incheierii procesului verbal?
Nu mai sunt in termenul de 15 zile dar stiam ca mai pot depune o data cererea daca nu a fost solutionata cauza pe fond ci doar anulata.

Am certificat de grefa din nou si vroiam sa stiu care e procedura la politie pentru a nu preda permisul pana la solutiuonarea celei din urma cereri, ma rog...daca se poate proceda astfel.

Multumesc.
Nu se pune problema ca dvs sa nu aveti dreptul de a depune cererea daca aceasta a fost anulata,problema este ca in materia plangerilor contraventionale puteti formula contestatie in termen de 15 zile,termen pe care evident dvs l-ati depasit de mult.Solutia va fi de respingere a contestatiei dvs ca tardiv formulata,singurul avantaj avut este ca ,,prelungiti agonia""pana la primul termen cand se va judeca cauza.
Am inteles, imi trebuie neaparat permisul macar doua luni, dupa aia o sa-l predau si imi ''ispasesc pedeapsa''.

Intrebarea care ma chinuie este daca pot ''prelungi agonia'' in situatia expusa de mine fara sa risc un dosar penal si cum pot face acest lucru?

Avand in vedere ca este pe rol o plangere pentru p-v, care nu s-a judecat pe fond si permisul este la mine in baza certificatului de grefa as putea sa conduc pana se pronunta o hotarare definitiva sau trebuie sa-l predau acum neaparat? o sa primeasca politia hotararea ca sa anulat cererea si o sa ma introduca in baza de date ca circul fara permis?

O alta varianta ar fi sa ma duc acum la politie cu noul certificat de grefa si sa cer o prelungire cumva, poate stie cineva care e procedura si ce ar trebui sa cer.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru amenda contraventional pt alcoolemie de 0,03 la suta.merita? Iuliu77 Iuliu77 Buna seara! As avea nevoie de ajutor.In data de azi in timpul manevrei de mers inapoi am lovit un autoturism pe care-l nu am observat in retrovizor.(conform ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, predare permis - ce fac daca politia nu vrea sa-l primeasca? bms113 bms113 Buna seara, Am contestat un proces verbal pentru viteza (104km) si la a -l doilea termen surpriza avocaului care m-a reprezentat si a mea personal a fost sa ... (vezi toată discuția)