Am primit de la CORPUL EXECUTORILOR BANCARI o adresa de infiintare a popririi pe numele unei salariate care se adreseaza in felul urmator:,,DISPUN INFIINTAREA POPRIRII ASUPRA TUTUROR VENITURILOR PERIODICE REPREZENTAND SALARIU,BONUSURI SI ALTE VENITURI INCASATE PRIN CASIERIA UNITATII APARTINAND DEBITORULUI,URMAND CA POTRIVIT ART.456 COD.PROC.CIV.DIN MOMENTUL INREGISTRARII PREZENTEI ADRESE SA LUATI MASURA INDISPONIBILIZARII ACESTEIA PANA LA CONCURENTA SUMEI TOTALE DE..."Ne atentioneaza printre altele ca pana la recuperearea sumei nu avem voie sa facem nici o plata din dispozitia debitorului si nici sa nu eliberam nici o suma de bani la solicitarea acestuia,daca legea nu prevede altfel.Este normal sa-i retinem tot salariul?Salariata mai are o retinere pe stat care reprezinta un CAR.Stiam ca legea in cazul in care exista mai multe popriri prevede sa se retina pana la jumatate din salariu dar nu tot venitul salariatului.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal acest lucru si conform carui articolul din lege?Multumesc anticipat!
Se va retine numai procentul prevazut de lege ... art.169 (4) C.mun . : Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Art.409 alin.2 C.proc.civ. : Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Va intreb; Poprirea a fost "incuviintata" printr-o hotarare judecatoreasca. Daca nu salariatul Dv. poate face contestatie la executare, contestand primul act de executare, sub motivul ca, Creditorul solicita samavolnic "executarea" intotalitate a veniturilor salariale fara sa tina cont de dispozitiile Codului de Proc. Civ...Succes