avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc/poprire pensii/modalitate
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc/poprire pensii/modalitate

pentru un salariat am poprire pe salariu pentru pensia de intretinere datarata unui copil si sotiei ( 2 pensii) Acelasi salariat aduce si o sentinta a judecatoriei prin care este obligat la plata a inca 2 pensii de intretinere pentru parinti mama si tata (stabilite pana la data decesului acestora)....deci acum 4 pensii.

Si primesc de la executor judecatoresc adresa de poprire pt. parinti cf. art. 452 cpc, (sentinta judecatoriei, pv de stabilire a chelt de executare)..pot sa fac popriri asa cum fac pt celelalte pensii proportional (daca nu ajung banii din 1/2 salariu) sau are alt regim?? sentinta e de ceva vreme si nu am facut popriri pt ei ...imi cere 3500 lei din urma si scrie ca ""sumele sunt indisponibilizate in masura necesara realizarii creantei. Din momentul indisponibilizarii si pana la achitarea sumei mentionate anterior cf. 457 cpc nu veti mai face nici o plata sau operatiune care va diminua suma indisponibilizata, daca lege nu prevede altfel"
sunteti obligati in 15 zile (cf. art. 456) la plata ...
Cheltuielile de executare se retin tot din cuantumul salariului sau sunt achitate de creditori??
Pot infiinta poprirea sau trebuie sa-mi trimita judecatoria ordonanta de poprire???

Gasesc asa:
Nu sunt supuse executării silite prin poprire:- sumele necesare plăţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi....deci??

Cel mai recent răspuns: claniros7 , utilizator 20:39, 26 Februarie 2012
faceti o confuzie - dvs aveti o poprire la tert (tertul fiind dvs) astfel ca obligatia dvs este ca in limita a 1/2 din salariul ce trebuie platit debitorului (salariat) sa impartiti banii (in mod egal) si sa-i trimiteti executorului care v-a comunicat poprirea, restul banilor putind fi achitati salariatului.
art 452 lit.c se refera la situatia cind firma dvs este debitor executat, nu cind este un tert poprit. Sunt 2 chestii diferite.

sau am inteles eu gresit calitatea dvs in aceasta procedura de executare.
Dnul Matachiro are dreptate.
veti popri pana la limita maxima de 1/2 din venit si veti plati din aceasta suma fiecare pensie de intretinere proportional in functie de catimea fiecareie dintre acestea.
Salariatul dvs a gasit o metoda desteapta ca sa dea mai putini bani sotiei, din pacate si copiilor.

Cat priveste suma restanta, o pot cere daca pun o noua poprire, separata, prin executor. Caz in care aveti inca o catime, pe langa celelalte 5, de impartit din totalul de 1/2 din salariu.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
ContSters214341, utilizator
ART. 452 este invocat in comunicarea transmisa de executor. Eu am retinut din salariul salariatului pana luna trecuta 1/2 reprezentand pensia sotiei si a copilului....neretinand pensia pentru partinti (mi-a fost adusa sentinta chiar de salariatul in cauza:D) deoarece nu am avut o ordonanta de poprire din partea judecatoriei.
Drept urmare, la o saptamana dupa plata salariului (neavand ordonanta parintilor nu le-am virat pensia) primesc comunicarea de la executor in care scrie "adresa de poprire" catre ....avand in vedere art. 452 cpc si urmat....avand in vedere cererea creditorilor (parintii) ......ordon poprirea veniturilor lunare pana la 1/2....
Incepand cu date primirii prezentei sumele existente si cele pe care le veti datora sunt indisponibilizate...
Conform art. 409 cpc poprirea se va executa asupra a 1/2 din venitul net ...
sunteti obligati af. art. 456 in termen de 15 zile de la comunicarea popririi sa consemnati sumele de bani si sa transmiteti dovada executorului judecatoresc ....
Fata de cele de mai sus urmeaza sa ne comunicati in termenul legal masurile care le veti lua....

Deci???
Ce sa fac?? pas cu pas ...#-o
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
claniros7, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)