23ami a scris:
Buna seara,
am o mare dilema referitoare la muncitorii necalificati incadrati la societati bugetare.
am incercat conform ultimului ordin de promovare a personalului contractual sa promovam si muncitorii necalificati in muncitori calificati IV.Mentionez ca sunt incadrari de cel putin 5 ani.Raspunsul a fost ca nu pot fi promovati, am intrebat " atunci ce se poate face pt ei sa nu ramana o vesnicie la nivelul de necalificat " si mi s-a raspuns " nu stiu".Va intreb pe dvs. poate aveti un raspuns care sa ma lamureasca: muncitorii necalificati nu vor deveni niciodata calificati, chiar daca in urma absolvirii unor scoli(complementare) sau licee au si ei niste califocari?
Va multumesc, poate aveti si un act normativ.
Puteti oferi date mai concrete,in sensul :
- de calificarea muncitorului respectiv in conformitate cu ITCul(indicatori tarifari de calificare) este nevoie in institutie,adica in statul de functii se mai regasesc muncitori cu aceeasi calificare?De ex. muncitorul care in prezent este incadrat necalificat ,s-a calificat in meseria de zugrav,dar de zugrav unitatea nu are nevoie si atunci normal ca respectivul nu va fi promovat muncitor IV zugrav
-are respectivul muncitor necalificat obtinuta prin calificare categoria de calificare I necesara pt. promovarea in muncitor IV?
-in ce domeniu bugetar activati?
@pneagu,
"Muncitor necalificat IV banuiesc ca se refera la cei ce presteaza lucrari deosebit de grele."
Dimpotriva,muncitorul IV este treapta imediata muncitorului necalificat,care necesita doar calificare gradulI. Muncitorii despre care vorbiti sunt muncitorii I,care au nevoie de minim 9 ani in meserie si de categoria de calificare V sau chiar VI.