avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

buna seara, am si eu o intrebare mai delicata, poate se gaseste cineva sa ma ajute cu un raspuns, am incheiat la notariat un contract de vanzare-cumparare intre mine si parintii mei cu clauza uzufruct -viager in anul 2004 gospodaria si 600mp teren, din anul 2000 circa, tatal meu avea obtinut un certificat de handicap gr.I dementa , ne-am prezentat la notariat impreuna cu parintii si am semnat actul fara ca notarul sa-i ceara un document de la medic specialist din care sa rezulte ca este in deplinatatea facultatilor mintale, anul acesta tatal a decedat au trecut 6 luni de atunci, mai am 3 frati cu cumnatele nu ma impac prea bine , la solicitarea lor poate fi anulat acest contract in instanta
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 00:29, 18 Noiembrie 2011
nu poate fi anulat la solicitarea lor, notarul public a luat in mod valabil consimtamantul tatalui.
contractul poate fi anulat in ipoteza in care fratii dvs demonstreaza ca tatal dumneavoastra si-a pierdut discernamantul si nu a putut dispune in mod valabil de bun, anterior incheierii contractului. tot lor le revine sarcina sa demonstreze ca in momentul in care si-a exprimat consimtamantul in fata notarului public tatal dvs nu era intr-un moment (fie el scurt si trecator) de luciditate.
daca va intelegeti bine cu fratii cereti-le sa se prezinte la un notariat public unde sa declare ca nu au nici un fel de pretentie cu privre la acest bun deoarece cunosc faptul ca tatal dvs era lucid la momentul incheierii contractului.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Mihail Zaharia-Ciorcila, Notar
Da, se poate anula acel contract daca tatal dvs nu era pus sub curatela... Asta e!
Da se poate. Se poate cere anularea contractului, avand in vedere ca tatal dvs. nu avea capacitate de exercitiu.
daca nu ati achitat macar 1/2 din valoarea bunului contractul poate fi interpretat ca fiind un contract doar de intretinere astfel nu dobaditi prop bunului ci doar asigurati o intretinere si dc nu ati achitat nimic in realitate poate fi interpretat ca si donatie deghizata si atunci va pot cere sa-l aduceti la masa pt calcul,dc nu incalca rezerva il puteti pastra dar dc o incalca va fi sups impartelii,cat priveste lipsa cap de exercitiu,in mod normal e caz de nulitate absoluta,dar e discutabil,depinde
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Diana Ben Othmane, Avocat
Se poate anula, daca acestia demonstreaza printr-o expertiza psihiatrica
ca tatal dvs nu avea discernamant in momentul semnarii actului.

Alte discuții în legătură

Mostenitor rezervatar AlinaJ25 AlinaJ25 Buna ziua, Speta e urmatoarea: Bunica mea are 2 copii, tatal meu ( decedat) si matusa mea. La 76 de ani. In decembrie 2009 ea a incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Imparteala problema intre 5 frati. hopeless1 hopeless1 situatia sta cam asa:bunicii care au decedat acum cativa ani buni au lasat celor 5 fiii pamanturi si o casa la tara.normal ar trebui adunati toti fratii ca sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare gesy gesy Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare: Daca tatal meu inainte sa moara ( mama mea inca traieste), i-a semnat un contract ... (vezi toată discuția)