avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare:
Daca tatal meu inainte sa moara ( mama mea inca traieste), i-a semnat un contract de vanzare cumparare fratelui meu, poate fi anulat in vreun fel?
Mentionez ca in ultimele 3 luni acesta a fost grav bolnav (metastaza), noi fiind trei frati.
De asemenea acest frate a retras si toti banii de la banca care erau pe numele tatalui nostru, nu stiu cum a reusit , normal era sa ii revina mamei noastre, insa acest bani au fost retrasi, zice el ca a avut procura lasata de tatal nostru.
Putem intreprinde ceva in acest caz, adica noi cele 2 surori si mama noastra, pentru a imparti egal ceea ce se cuvine?
Nu avem drepturi egale si asupra casei si a banilor de la banca?

Va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:52, 20 August 2012
da, dumneavoastra, fratii si mama dumneavoastra veniti la succesiunea tatului dumneavoastra in calitate de descendenti, respectiv sot supravietuitor.
Puteti solicita in instanta anularea contractului de vanzare-cumparare cu atat mai mult cu cat tatal dumneavoastra nu avea discernamantul necesar la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, va trebui sa faceti dovada faptului ca consimtamantul acestuia a fost viciat.
Mama dumneavoastra poate solicita totodata anularea contractului de V-C fata de faptul ca si aceasta era coproprietara imobilului in calitatea sa de sotie.
Sunt multe strategii ce pot fi puse in aplicare, sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat si sa demarati cat mai curand actiuni in instanta, in conditiile in care nu exista un motiv intemeiat pentru ca tatal dumneavoastra sa ii vanda imobilul fratelui dumneavoastra.
Numai bine
In primul rand casa era bun comun, adica era facuta de ambii parinti sau era numai a tatalui dinaintea casatoriei?
Apoi, unde avea metastaze? Ca simplu fapt ca are metastaze asa in general, nu este o conditie sa nu aiba discernamant. In afara de metastazele cerebrale nimic din cumplina boala numita cancer nu afecteaza discernamantul....
Cu siguranta avea niste acte de la tatal d-voastra ca sa poata scoate banii de la banca.... Dar importanta este casa, era sau nu bun comun?
Nu stiu cum putem face dovada ca tatal nu avea discernamant deoarece toate actele de spiatlizare sunt la acest frate,si nu le arata nimanui. Ne spune ca are contract de V-C pe casa. {casa este bun comun al ambilor sotii}mama inca in viata,iar banii din banca pe care i-a scos sunt banii proveniti de la o mostenire exclusiv din partea mamei mele.{exista acte de la sora mamei mele care ia virat in banca ,cota respectiva}.
Va multumesc
Atunci mergeti la notar si faceti succesiunea dupa tata si veti vedea la notar ce are si ce nu are fratele. Cat priveste banii de la banca mama nu avea si ea drept de semnatura in banca?
Oricum se poate verifica in banca cine a scos banii de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)
Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)