avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate obtine prin sentinta jud. suprainaltarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate obtine prin sentinta jud. suprainaltarea unui gard ? Vecin abuziv care imi filmeaza si fotografiaza in curte?

Acum 15 ani vandut apartamentul din centrul orasului, si mi-am luat un teren la sat unde mi-am incropit o gospodarie si un mic atelier de tamplarie.
Din start de la autorizatia de constructie a fost declarat acest lucru.

Precizez ca atelierul este din lemn si are termo-fonoizolatie de 40cm din celuloza+polistiren, nu depasim normele de zgomot, lucram numai cat este ziua si nu in orele de liniste. Practic din casa nu se aude nimic, iar de afara mai tare se aud avioanele care trec deasupra incontinuu sau masinile de pe (noul) drum.

Eu initial fiind in camp, din cauza boom-ului imobiliar, de acum 7 ani, m-am trezit cu tot felul de "rezidentiali" pe langa mine, majoritatea fiind OK.

Din pacate, de 2 ani s-a mutat exact in spatele meu, unde am atelierul, un carcotas intelectual, vecin abuziv si cu functii. Nu pot nici sa-mi cosesc iarba din curte ca cheama politia, primaria si cine mai stie cine ...

Motivul lui este ca el sta in zona rezidentiala si noi trebuie sa facem liniste, daca se poate sa umblam in varful picioarelor.

Initial am avut un gard din plasa de sarma, care dupa ce a terminat de construit mi l-a aruncat si si-a facut gardul lui din beton de 2 m.

Am trecut peste multe, dar de catva timp l-am surprins filmandu-ne si fotografiindu-ne, dupa tot felul de asa-zise probe, de la baconul lui si de cateva ori chiar peste gard, mana sau parte din corpul lui aflandu-se practic pe proprietatea mea. Cand l-am surprins si interpelat civilizat care este motivul si cum isi permite asa ceva, mi-a raspuns ca daca nu-mi mut atelierul ne da foc.

Cum pot sa fac sa obtin peste regulamentul PUG unde statuteaza inaltimea maxima a gardului la 3m, sa-l ridic sau chiar sa-l oblig pe el sa-l ridice pana la 5-6m pe motivul ca mi se incalca dreptul la intimitate, dreptul de proprietate si dreptul de folosinta a ei?

Poate fi sustinuta aceasta sentinta cu proba cu martori? Sau trebuie sa fac si eu poze cu care sa demonstrez instantei aceasta nebunie?

Daca noi am venit primii si am construit am instituit un regim de constructie, ne-am cladit o afacere, ceilalti care au venit dupa mine nu trebuie sa accepte acest lucru?
Cel mai recent răspuns: trazco , utilizator 22:23, 17 Noiembrie 2011
Cum ramine cu dreptul la intimitate si dreptul de proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pug/puz vechi si nou trazco trazco Daca o gospodarie agricola rurala apartine unui PUG mai vechi care statuteaza acest regim, iar PUZ mai nou in imediata vecinatate (dupa limita gardului de ... (vezi toată discuția)
Fire de înaltă tensiune peste terenul meu Timea  Laslavic Timea Laslavic Bună ziua, am un teren de 5000 mp în extravilanul unui sat, dar mult mai aproape de Timișoara decât de localitatea cu pricina. Este un teren peste care ... (vezi toată discuția)
Autorizare construire bloc haiduc haiduc Buna ziua! Vin si eu cu o problema la care sper sa gasesc un raspuns avizat: Dupa cativa ani petrecuti \"la bloc\", mi-am dorit din suflet linistea unei ... (vezi toată discuția)