Buna ziua,
Am primit acum 3 luni o amenda penala de 1000 ron care trebuia achitata in termen de 15 zile. Nu am reusit sa o achit si nu am sanse sa o achit pana anul viitor in martie. V-as ruga sa imi spuneti care sunt consecintele acesti fapt. De achitat oricum o voi achita, dar nu stiu care sunt consecintele acestei intarzieri.
Va multumesc din suflet
Sunteti sigur ca este vorba de o amenda penala si nu una administrativa?
Pentru ca termenul de achitare al amenzii penale este de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si nu de 15 zile.
Reveniti!
Da, este amenda penala. Am avut un dosar deschis pentru delapidare. Suma a fost achitata integral la nici o luna de la deschiderea dosarului. Si dupa aprox 2 luni de la inchiderea dosarului am primit aceasta amenta penala.
Recapitulam :
-amenda este aplicata printr-o hotarare judecatoreasca de condamnare de catre instanta de judecata? sau
-este aplicata printr-o rezolutie/ordonanta a procurorului?
Evrika!
La data expirarii termenului de plata ,in cazul neachitarii obligatiei de plata, titlul de creanta devine titlu executoriu si din acest moment, practic poate incepe procedura de executare silita.
Pentru inceperea procedurii de executare silita este obligatorie transmiterea unei somatii care va fi insotita in mod obligatoriu de un exemplar al titlului executoriu.
Executarea silita se poate intinde asupra veniturilor,conturilor sau bunurilor proprietatea debitorului, urmaribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectueaza numai in masura necesara pentru realizarea creantelor fiscale si a cheltuielilor de executare.
Sediul frimei
alex_16mai
daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)