avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat afara in timpul perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat afara in timpul perioadei de proba

BUNA ZIUA
> m-am angajat la [Editat] pe 3 luni incepand cu 01 noiembrie 2011, cu perioada de proba 15 zile calendaristice-conform noilor contracte, 8 ore pe zi, 15 min de pauza de masa ...cei de la mall, au fost angajati cu contract pe perioada nedeterminata si perioada de proba 90 de zile! seamana a discriminare! poate o firma sa faca asa ceva? si anume sa angajaez cu contracte diferite angajatii?!
> apoi acu cateva zile ... ni s-a " solicitat" sa mergem la mall dupa program, cel de pe calea bucuresti, ca isi deschide [Editat] acolo, si anume noi lucram- la mercur 7 ore prin intelegere, ... am refuzat 3 persoane (eu impreuna cu inca 2 colegi!) ... am refuzat, stiind ca in codul muncii, orice munca peste 8 ore trebuie platita suplimentar ... in alta zi, "preliminara" incidentului de care amintii, am spus sefei de magazin, ca merg jos la "primavara" sa-mi cumpar de mancare pt pauza de masa. nu mi s-a dat voie!!! apoi luni seara, seful de zona a venit in magazin, dupa ce noi am terminat tura, si ne-a "propus" pentru dat afara, pe mine si pe cei doi colegi ...
> astazi, am fost instintat ca voi fi dat afara ... pe motiv, de ne-adaptare, si ca-s dezordonat ... colegul meu, unu dintre cei 3 a fost "rugat" in seara aceasta sa-si dea demisia. a refuzat.
> acu, intrebarile mele ...
> cum este cu perioada de proba?! in cele 15 zile, ce poate face angajatorul? adica ma poate da afara cand, cum, de ce?!
> noi muncim, la mercur, 7 ore pe zi x 5 zile, iar la 2 sapt 1 week-end (12 ore sambata de la 9:00 la 21:00!, si duminica de la 09:00 la 14:30!!!- programul mercurului!), libere nu avem, sarbatorile legale nu ni se dau! eu am fost instintat ca voi fi dat afara, se asteapta raspunsul oficial al sefei de magazin! noi avem "cartierul general", la tg. secuiesc! [Editat] e firma maghiara, patronul este maghiar!
> acum ... eu pot sa-i dau in judecata, pentru cele enumerate mai sus? ce sanse am, de castig m-ar interesa?! ma bat cu morile de vant?!
> este acesta un conflict de munca?!
> multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 12 Octombrie 2018
In perioada de proba va poate da afara fara nici o motivatie.
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia - art.31 alin.3 C.mun.

Puteti sesiza instanţa de judecată dacă apreciati că încetarea contractului s-a realizat cu încălcarea legii.

Clauzele c.i.m. pot fi negociate ... prin urmare, exista posibilitatea sa existe c.i.m. diferite la acelasi angajator...
ce sanse am, daca ii dau in judecata ?! azi 18.11.2011 am semnat decizia de incetare a contractului de munca . i-as da mai degraba, pt ca eu am mai lucrat la aceasta firma in perioada 01.08.2008-31.07.2010, si in aceea perioada nu am beneficiat de liber, sau macar sa fiu platit pentru zilele de sambata si duminica lucrate, nici nu s-a pus problema ...
stefanluigi a scris:

ce sanse am, daca ii dau in judecata ?! azi 18.11.2011 am semnat decizia de incetare a contractului de munca . i-as da mai degraba, pt ca eu am mai lucrat la aceasta firma in perioada 01.08.2008-31.07.2010, si in aceea perioada nu am beneficiat de liber, sau macar sa fiu platit pentru zilele de sambata si duminica lucrate, nici nu s-a pus problema ...

Sansele depind de probatoriu administrat de catre instanta ....

te rog sa vorbesti sa inteleg si eu ... nu in termeni juridici, ci in termeni mai uzuali, te rog ...sa pricep si eu ceva ...

Alte discuții în legătură

Instintare medicala angajator. Liviump Liviump Un angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata care se afla in perioada de proba de 90 zile poate fi dat afara de la locul de munca doar ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pe perioada determinata(3 luni,de proba) gavrila-mihaela gavrila-mihaela buna seara,lucrez intr'un magazin de haine de lux,pe data de 20 oct 2011 am semnat un contract de munca pe o perioada de proba de 3 luni. In noaptea de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)