avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca pe perioada determinata(3 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca pe perioada determinata(3 luni,de proba)

buna seara,lucrez intr'un magazin de haine de lux,pe data de 20 oct 2011 am semnat un contract de munca pe o perioada de proba de 3 luni. In noaptea de revelion a avut loc un incident in urma caruia am avut ceva probleme de sanatate si un concediu medical de 16 zile,pe data de 20 ianuarie urma sa semnez contractul de munca definitiv,tin sa mentionez ca nu am avut probleme la locul de munca,certuri sau neintelegeri cu vreun coleg sau manager si ca mi'am indeplinit toate atributiile care apareau in fisa postului,ba chiar si mai mult de atat(ore suplimentare neplatite,etc). Astazi ,am fost sunata de catre unul dintre manageri pt a fi anuntata ca in locul meu au anagajat deja o alta fata si ca dupa terminarea concediului medical sunt chemata la magazin sa imi semnez demisia...am cerut un motiv pt care s'a ajuns la hotararea asta si mi s'a spus nonsalant ca nu ma incadrez in cererile firmei. am refuzat semnarea demisiei si mi s'a spus ca in acest caz ea imi va scrie concedierea. as fi foarte interesata sa stiu daca ceea ce s'a petrecut este corect din punct de vedere legal,ca de moral,in mod evident nu se pune problema...... va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 7 Ianuarie 2012
Nu se incheie contracte pe periadade proba. Se incheie pe perioada determinata sau nedeterminata care include si o perioada de proba. Daca ati incheiat cim pe durata determinata de 3 luni perioada de proba este de 15 zile (art.85) si contractul inceteaza de drept la data de 20 ian.
Demisia este actul voluntar al dv., puteti sa refuzati solicitarea angajatorului.
Concedierea dvs nu se poate face decat cu respectarea prevederilor legale , altfel decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta ...

Legal este faptul ca angajatorul nu poate fi obligat sa va prelungeasca durata c.i.m. si nu sa va oblige sa va dati demisia ...

Daca se va decide incetarea raportului de munca la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, atunci daca indepliniti conditiile prevazute de lege puteti beneficia de somaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere alina_zna alina_zna Buna ziua, am lucrat la o firma de pariuri sportive, cu un contract de munca pe perioada nedetrminata, sefa de magazin se pare ca nu-i place de mine si se ... (vezi toată discuția)
Incetare contract AndreeaNec AndreeaNec Buna ziua! Din anul 2013 lucrez la o firma privata. In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic fizz fizz Buna ziua! Luna aceasta trebuie sa ma intorc din CIC la munca.Am fost anuntata de managerul HR ,al firmei la care lucrez, ca mi s-a gasit un post similar ... (vezi toată discuția)