avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din Cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din Cic

Buna ziua!

Luna aceasta trebuie sa ma intorc din CIC la munca.Am fost anuntata de managerul HR ,al firmei la care lucrez, ca mi s-a gasit un post similar celui pe care l-am avut inainte de CIC (anterior am fost manager pe trei magazine ,dar in timpul CIC s-a inchis unul dintre ele),dar numai pe o perioada de 6 luni ,pana cand colega care era responsabila de acele magazine sa revina si ea din CIC.
Nu pot fi de acord cu aceasta propunere deoarece ,chiar daca ei sustin ca nu am contract pe prioada determinata,in fond si la urma urmei tot limitata la 6 luni va fi activitatea mea.Vreau sa mentionez ca la intrarea mea in CIC persoana care ma inlocuieste nu a fost angajata pe perioada determinata .
In propunerea venita de la HR mi-au spus ca dupa cele 6 luni voi revrnii pe unul dintre magazine ,nemaiavand cum sa -mi ocup pozitia avuta anterior de Cic deoarece mai este un manager(cel angajat dupa plecarea mea).
Ce pot face pentru a-mi reprimi postul avut anterior CIC?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 13 Martie 2011
Daca ati avut post pe perioada nedeterminata nu este corect ca va propun. nu acceptati.
Va multumesc pt raspuns ,intr-adevar postul meu a fost pe perioada nedeterminata.
Vreau sa va mai intreb:ma pot ei obliga sa accept acest post pe care mi-l ofera ei?Pt ca ei mereu sustin ca-mi ofera acelasi post in cadrul companiei.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Inainte de CIC am avut CIM pe perioada nedeterminata ,nici acum nu se schimba CIM ci vor sa semnez un act aditional.
Mai am o intrebare.Am citit in CODUL MUNCII ca angajatorul nu are voie sa concedieze o femeie care alapteaza,eu inca alaptez ,desi copilul implineste doi ani..si poate o voi mai face mult timp,se aplica legea in acest caz?
Art. 60 (1) C.mun. dispune ca , concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
.....
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
......

Potrivit dispozitiilor legale aveti dreptul de a va intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent - situatie in care postul detinut inainte de intrarea in CCC nu mai exista -.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din maternitate - obligatiile angajatorului ioana slavas ioana slavas Buna, As dori sa aflu care sunt drepturile mele ca angajat, in momentul intoarcerii din concediu pt cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, in situatia ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei pentru o perioada determinata stoicamir stoicamir Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si as avea nevoie de sprijinul dvs. Situatia este urmatoarea: In martie 2012: s-a incheiat contract de munca ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in campul muncii inainte de terminarea concediului de crestere a copilului mihaelapetrea mihaelapetrea Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu care sunt drepturile femeii care se intoarce la serviciu in timpul concediului de crestere a copilului (cel de 2 ... (vezi toată discuția)