avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din maternitate - obligatiile angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din maternitate - obligatiile angajatorului

Buna,
As dori sa aflu care sunt drepturile mele ca angajat, in momentul intoarcerii din concediu pt cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, in situatia data:
la data intrarii in maternitate, ocupam functia de store manager intr-unul dintre magazinele companiei( lant de magazine la nivel national). In perioada cat eu m-am aflat in concediu de crestere a copilului, in toate celelalte magazine s-a desfiintat postul de store manager, doar postul meu a ramas, contractul fiindu-mi suspendat pe aceasta perioada.
As trebui sa incep munca in ianuarie, si as dori sa stiu, in situatia data, care ar fi drepturile mele ca salariat, cat si datoria angajatorului in ceea ce ma priveste?
Multumesc mult,
Ioana Sababei
Cel mai recent răspuns: ioana slavas , utilizator 08:15, 4 Octombrie 2012
1. Art.10 din Legea nr.202/2002:
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Care este data de nastere a copilului ?
Data de nastere a copilului este 16 ian 2011.

Intrebarea mea este, in cazul in care postul se va desfiinta( acesta fiind cel mai bun post din magazin) si o sa mi se ofere alt post ( inferior lui), cum voi fi platita in cele 6 luni de la intoarcerea mea ? Cu salariul avut anterior sau cu salariul pe care mi-l ofera pt noul post, care evident e mult mai mic.
Ma intereseaza fffff mult acest aspect sa stiu ce am de facut.

Va multumesc,
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire concediu crestere copil 2 ani iban iban la revenirea din concediul de crestere a copilului, care sunt prevederile legale referitoare la obligatia angajatorului de a oferi acelasi loc de munca? (vezi toată discuția)
Revenire concediu de maternitate emesetunde emesetunde Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de maternitate care insa din pacate se va termina in ianuarie. Am iesit in concediu de pe postul de asistent ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ewe ewe Buna ziua, O angajata care a fost in concediu crestere copil 2 ani, la intoarcere, angajatorul are obligatia de a-i asigura loc de munca sau are dreptul de a ... (vezi toată discuția)