buna ziua!as avea si eu o nelamurire....la societatea noastra are loc o concediere colectiva si am primit preaviz incepand cu data de 16.11.2011.as dori sa stiu daca imi iau concediu medical se intrerupe preavizul.
Declararea unui concediu medical, chiar cu toata documentatia legala de la medic, poate fi contestata.
Sau, daca medicul de intreprindere (de medicina muncii) spune ca nu aveti nicio boala iar medicul de familie (la care ati cotizat) va da acte... se poate ajunge, in cazul unei plangeri penale la acuzatii de frauda in asigurari, inselaciune iar medicul de familie poate avea probleme pentru fals intelectual si frauda in asigurari.
Foarte multe concedii de boala sunt fraude iar acestea au inceput sa fie contestate de patroni sau institutii si urmarite de politie.
In cazul unei incapacitati temporare de munca legitime, preavizul se suspenda si aveti dreptul la o indemnizatie (nu salariu).
Lege numai pe hartie ?
ili47
Beneficiaza cineva de Co .de RISC maternal ?
fiindca viitoarea mamica s-a dus la med .de familie cu scrisoare medicala scrisa de med.ginecolog de la clinaca ... (vezi toată discuția)