avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la concediu medical daca sunt in preaviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la concediu medical daca sunt in preaviz conform art 65. alin 2?

Buna Ziua
De curand am fost instiintata ca voi fi concediata conform art 65 alin.1 (datorita situatiei economico - financiare postul meu a fost desfintat) si sunt in preaviz pe o perioada de 20 de zile lucratoare; in ultimele 5 zile ale preavizului trebuie sa ma internez in spital pe o perioada de 2 saptamani, vreau sa stiu daca internarea mea in spital va suspenda preavizul, sau in timpul internarii se va desface contractul de munca, si voi fi nevoita sa platesc restul zilelor de spitalizare?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
andreea.buiac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 28 Noiembrie 2011
1. Daca in timpul preavizului se suspenda CIM, se suspenda si preavizul si se reia dupa incetarea suspendarii CIM.
2. Concediul medical este o suspendare de drept a CIM deci intrerupe preavizul care se reia dupa terminarea concediului medical.
Concediul medical va suspenda perioada de preaviz cu cate zile de medical veti primi.
In timpul medicalului este ilegala concedierea angajatului.
Va trebui sa aveti grija sa depuneti concediul medical in timp util ca sa poata fi luat in considerare de societatea fara probleme.

Oricum si dupa incetarea contractului de munca veti fi asigurat prin lege la servcii medicale de baza pe o perioada de 3 luni.
Corect raspunsul colegilor: concediul medical suspenda contractul individual de munca , si prin urmare si perioada de preaviz va fi suspendata in aceea perioada.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Salariatul are obligatia de a anunta angajatorul ca este in concediu medical,urmand ca pana pe data de 5 ale lunii sa prezinte certificatul de concediu medical pentru luna anterioara.
Daca va avea si alte certificate de concediu medical va anunta de fiecare data,asta fiind o justificare a neprezentarii la serviciu in perioada de preaviz.

Perioada de preaviz se suspenda pe perioada concediului medical,zilele ramase de preaviz vor urma dupa terminarea perioadei de incapacitate temporara de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
ce se poate face daca angajatul incearca sa santajeze patronul prin spitalizare ?

Alte discuții în legătură

Lnchidere punct lucru dragomir_bogdan dragomir_bogdan in cazul in care prin inchiderea unui punct de lucru si sunt disponibilizati toti cei 8 salariati cum se procedeaza in cazul in care este si o gravida in luna ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul? lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev ... (vezi toată discuția)