Unei salariate i s-a făcut rău la muncă și a fost dusă cu salvarea la spital, unde a fost internată. Conducătorul unității a dispus pentru aceasta preavizul în vederea desființării locului de muncă. Poate fi trimis în preaviz salariatul aflat în CM?
Salariatei i s a facut rau la inceput de program si a fost dusa cu salvarea la spital. Intre timp a solicitat adeverinta cu zilele de CM din ultimele 12 luni, eliberata pentru a i servi la spitalizare. Dupa inregistrarea si emiterea adeverintei, conducatorul unitatii a dispus pentru aceasta preavizul in vederea desfiintarii locului de munca, Preavizul va fi trimis prin posta salariatei. Salariatul aflat in concediu medical poate fi trimis in preaviz?
Buna ziua!
Se cunoste motivul lesinului?
Sa nu fie necesara cercetarea acestui eveniment ca si accident de munca.
Mai bine ati notifica evenimentul la ITM-ul judetean, poate lesinul a fost cauzat de activitatea doamnei la locul de munca ( spre exemplu- munceste intr-o zona cu temperatura ridicata si nu se hidrateaza suficient...)
Sa nu aveti surprize' apoi si sa declare doamna evenimentul la spital/ITM- oricum, medicii dupa ambulanta sunt obligati sa specifice asta, ca doamna a fost luata* de la locul de munca.
Da, salariatul care se afla in preaviz poate primi instiintarea de preaviz ... insa, preavizul va fi suspendat pe durata concediului medical si se va relua la terminarea acestuia.
Ea a spus ca se simtea rau de acasa, se cunoaste faptul ca are probleme de sanatate. Problema e daca e legal sa emiti preaviz salariatului aflat in CM.
Reiau raspunsul anterior : salariatul care se afla in preaviz poate primi instiintarea de preaviz ... insa, preavizul va fi suspendat pe durata concediului medical si se va relua la terminarea acestuia.
Nu are importanta daca are sau nu probleme de sanatate, daca a fost sau nu accident de munca declarat/nedeclarat, legislatia nu interzice comunicarea preavizului pe durata incapacitatii temporare de munca.
Anne_Motorga
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ii poti comunica preavizul, doar ca trebuie sa fiti mai mult decat atenti la data de incepere si motivul (daca este cazul) concedierii. Am un apropiat care a fost concediat in ultima zi de concediu de odihna, a dat in judecata angajatorul si a castigat salariile&beneficiile pe 2 ani (de la concediere pana la sentinta definitiva). Mare atentie, sa nu va coste mult mai mult decat medicalul angajatei!