avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna si ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna si ancheta sociala

Buna ziua,

eu si sotia mea avem un bebe de 11 luni si ne indreptam , din pacate cu pasi mari catre divort.

As vrea sa stiu daca pot solicita custodie comuna avand in vedere varsta destul de frageda a copilului si faptul ca nu vom locui in acelasi oras.

In cazul in care ajungem la o intelegere in privinta tuturor aspectelor legate de despartire, partaj etc se mai face ancheta sociala.Daca da , in ce consta aceasta ancheta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:08, 18 Noiembrie 2011
1.ancheta sociala se face oricum
2. regula este ca autoritatea parinteasca se exercita in comun, doar in mod exceptional instanta dispune incredintarea minorului unui parinte
3.fiind doar un bebe sigur domiciliul va fi stabilit la mama
4.partajul se face dupa divort
ancheta sociala se efectueaza oricum sa se vada conditiile in care va locui copilul .
autoritatea parinteasca in comun nu presupune ca aveti drept de vizitare stabilit . sfat : solicitati si drept de vizitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Divort aqarela aqarela Buna seara.as avea cateva intrebari.Sunt casatorita din 2011 si am un bebe de 9 luni.sotul meu are o aventura \\"de cateva luni\\" cu o \\"doamna\\" ... (vezi toată discuția)