avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara.as avea cateva intrebari.Sunt casatorita din 2011 si am un bebe de 9 luni.sotul meu are o aventura "de cateva luni" cu o "doamna" casatorita..irelevant.A muncit in Spania de unde ii revine un venit in jur la 600 de euro.plus chiriile pe 2 garsoniere 200 de euro(foarte posibil nedeclarat) plus o bursa la facultate de cam 100 de euro.In cazul divortului (iminent) cat revine pentru pensia alimentara?eu am decis sa vada copilul luni, miercuri, si sambata.Ii pot reveni mai multe zile?e posibil sa aiba dreptul la custodie jumi juma?in cat timp se poate solutiona divortul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:45, 19 Noiembrie 2013
Veti exercita impreuna autoritatea parinteasca, copilul va avea domiciliul stabil la un parinte, iar celalalt il va vizita sau lua la domiciliul sau in vizita.
Custodia comuna nu inseamna ca.minorul va locui la parinti pe rand.
Pensie va plati raportat la cei 600 euro castigati din munca daca ii puteti dovedi.
Pensia va fi stabilita avand in vedere veniturile legale pe care le puteti dovedi.

Custodia o veti exercita, asa cum vi s-a spus, in comun, ceea ce inseamna ca veti hotari impreuna in ceea ce il priveste pe minor.

Inaintea introducerii actiunii trebuie sa treceti prin procedura de infomare privind medierea. Puteti incheia si un acord de mediere partial (de ex in privinta programului de vizitare). Cu cat conveniti amiabil pe mai multe aspecte, cu atat va dura mai putin divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj cu minor! soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Am aflat ca sotul meu a avut o amanta, dar mi-a spus ca a fost doar o aventura si ca nu mai are nimic cu ea isi vede de familia lui. Intr-o zi ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort Paully_Paula Paully_Paula Buna ziua ma numesc Mihaela am 40 de ani si sunt casatorita de 20 de ani si am 2 copii. Doresc sa obtin informatii folositoare pentru a depune actele de ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)