Am aflat ca sotul meu a avut o amanta, dar mi-a spus ca a fost doar o aventura si ca nu mai are nimic cu ea isi vede de familia lui.
Intr-o zi insa ma sunat si mi-a spus ca pleaca la ea de tot ne paraseste pe mine si pe copil in varsta de 7 ani. Au trecut aproape 2 luni de cand a plecat, ne-am intalnit am discutat sa vina acasa, dar spune ca nu vine pentru ca este o iubeste si locuieste deja la parintii lui cu ea.
Eu vreau sa inaintez actele de divort si as vrea sa stiu daca pot sa invoc motivul ca a plecat de acasa la o alta femeie?
Ma ajuta cu ceva la partaj toate astea?
Multumesc.
Buna ziua,
Da puteti sa-l invocati dar are rost?
Ma gandesc ca acea sentinta o va citi si minorul mai tarziu si, dupa trauma divortului, sa mai suporte si trauma spalatului de rufe in instanta?
Divortati si basta.
E mult mai civilizat.
Buna ziua. O alta varianta ar fi sa divortati de comun acord dupa ce v-ati inteles la mediere cu privire la numele sotilor in urma divortului, partajul bunurilor comune (daca este cazul) si custodia copilului. Daca nu doriti sa divortati de comun acord, atunci puteti solicita in instanta divortul, dar de asemenea, avand in vedere ca este vorba si de un copil la mijloc, iar tatal lui continua sa-i fie parinte indiferent ca este casatorit sau nu cu dvs, va puteti intelege la mediere cu privire la planul parental: stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti (custodia), stabilirea domiciliului copilului, stabilirea programului de relatii personale al parintelui nerezident, contributia la cheltuielile de crestere, ingrijire si pregatire personala si orice alte detalii care se aplica situatiei minorului. Acordul de mediere inchide dosarul dupa ce instanta il verifica, iar aceasta il ia in considerare la emiterea hot jud. Instantei ii ramane sa judece modalitatea de desfacere a casatorie.
La partaj nu va ajuta.
La divort va poate ajuta, insa in functie de scopul urmarit de dv., de negocierile cu sotul, de existenta unei cai de negociere si comunicare, de colaborarea in cresterea copilului.
De regula, razboiul la divort inseamna o colaborare proasta intre parinti ani si ani de zile, cu prelungiri de reprize in instante, cu ordonante si programede vizita si pensii marite...
Vorbiti cu un avocat, verificati variantele si apoi decideti.
Separare-divort
eu1978
Buna seara,
Sunt casatorita de 12 ani si am o fetita de 11 ani.Casnicia nu poate continua din motive bine intemeiate(''reprize'' violente atat fizice cat si ... (vezi toată discuția)