avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... separare-divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

separare-divort

Buna seara,
Sunt casatorita de 12 ani si am o fetita de 11 ani.Casnicia nu poate continua din motive bine intemeiate(''reprize'' violente atat fizice cat si verbale la care a asistat si fetita in repetate randuri,''prietenia'' cu alcoolul).Doresc sa divortez insa ma 3 MARI probleme care ma framanta si a caror solutie nu o gasesc de una singura:
1)Am ramas de curand fara serviciu
2)In maxim o luna plec sa lucrez in strainatate
3)Nu pot divorta acum,doar sa ma separ pentru o perioada.
Voi merge impreuna cu fetita sa locuiesc la parintii mei (unde de altfel fetita locuieste de luni pana vineri deoarece este la scoala din cartierul dansilor si vine acasa doar in weekend) insa imi este teama ca daca eu plec in strainatate,tatal poate sa o ia de la parintii mei definitiv si chiar poate inainta actiunea de divort folosindu-se de faptul ca eu sunt plecata.Nu vreau sa imi pierd copilul,fetita nu isi doreste sa ramana cu el si nici cu parintii lui.Pot intreprinde o actiune,pot face un act prin care sa le incredintez parintilor mei copilul si pe care tatal ei sa nu il poate ataca?Cum ma pot asigura ca ramane copilul la mine pana ce pot inainta divortul?Vreau sa pot lucra o perioada,sa am bani sa imi pot permite un avocat care sa ma reprezinte la proces fara a mai fi nevoie sa merg eu.Va rog sa imi raspundeti,sunt o mama care isi doreste copilul alaturi(nu am nevoie de pensie alimentara,sunt dispusa sa renunt si la ceea ce am avea de impartit,totul consta in obiecte electrocasnice,mobilier si o masina deoarece nu aveam casa proprietate) doar sa pot sa raman cu fetita mea si sa fim linistite.

Cel mai recent răspuns: Catalin Burcea - Birou de Mediator , Mediator 20:49, 14 Februarie 2011
buna ziua.
exista si aceasta varianta , de a incredinta temporar custodia minorei parintilor dvs.

in acelasi timp, acest lucru se poate intoarce impotriva dvs.
asa cum singura ati observat exista posibilitatea ca , in perioada cat dvs. sunteti plecata in strainatate, sotul sa intenteze divort si sa solicite incredintarea minorei,.
si s-ar putea sa aiba sanse ..
este complicata situatia.
de ce nu incercati sa divortati intai si apoi sa plecati in strainatate?
un proces de divort nu costa mult . puteti sa va imprumutati de exemplu, va rezolvati problema si dupa ce vi se incredinteaza dvs. minora plecati linsitita in strainatate ..
e o parere ..
Stiu ca taxele sunt rezonabile insa nu acesta este impedimentul de a nu putea divorta acum ci faptul ca in maxim o luna de zile trebuie sa ajung la munca in strainatate(altfel postul nu imi mai este pastrat) si nu as avea timp sa fac mai nimic in ceea ce priveste divortul si daca,sa presupunem,as depune deja actele de divort eu nu as putea sa fiu prezenta pt ca nu pot sa vin de acolo ori de cate ori vreau eu,si daca nu ar fi fost un minor la mijloc ar fi durat foarte putin insa stiu ca in cazul meu dureaza destul de mult,se da si acel termen de impacare si tot asa poate sa tina pana la cateva luni.Inca nu imi permit sa imi iau un avocat care sa ma reprezinte,sa rezolve situatia in lipsa mea.Si daca eu depun actele de divort si plec lasand pe cineva imputernicit sa rezolve situatia,tatal fetitei nu poate sa foloseasca impotriva mea faptul ca sunt plecata si sa ceara custodia?Nu isi doreste sa ramana el cu fetita si sa o creasca insa ,pentru a face rau (impreuna cu soacra mea care se pricepe de minune la asa ceva) ar cere incredintarea copilului.Nu cunosc legile,nu am deocamdata posibilitatea de a cere consultanta unui avocat care sa se ocupe de cazul meu si care sa imi explice in detaliu ce pot face pt a nu exista probleme.Nu pot sa las balta nici locul de munca din strainatate pt ca este unica mea sansa,nu ma va mai ajuta nimeni sa ajung acolo daca refuz acum.Nu stiu ce sa zic......Imi este greu pt ca nu sunt familiarizata cu astfel de lucruri si nici nu imi plac insa...se intampla si nu poti sa le ocolesti.
Incercati sa apelati la mediere, daca sotul dvs. accepta medierea ca modalitate de solutionare a conflictului puteti rezolva foarte repede si usor toate problemele aparute intre dvs. si sot, in cazul in care conflictul a fost solutionat pe calea medierii,instanta va pronunta,la cererea partilor,o hotarare,potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila

Sectiunea a III-a Hotararile care consfintesc invoiala partilor

Art. 271
Partile se pot infatisa oricand in cursul judecatii, chiar fara sa fi fost citate, pentru a cere sa se dea hotarare care sa consfinteasca invoiala lor.
Daca partile se infatiseaza la ziua fixata pentru judecata, cererea pentru darea hotararii va putea fi primita, chiar de un singur judecator, urmand ca hotararea sa fie data de instanta in sedinta.
Daca ele se infatiseaza intr-o alta zi, instanta va da hotararea in camera de consiliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)