avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

o persoana care a platit in ultimii aprox. 3 ani continuu contributia la cas personal in urma faptului ca a ramas fara serviciu si in urma cu 3 saptamani a nascut un copil are dreptul garantat prin lege a obtine cei aprox. 800lei/luna?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:15, 18 Noiembrie 2011
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu conditioneaza plata indemnizatiei de plata contributiilor sau de un stagiu anume de plata a acestor contributii.

2. OUG 111/2010 spune ca indemnizatia pentru CCC se acorda daca in cele 12luni premergatoare nasterii ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate, eleva,studenta la zi etc.).

3. Spuneti, pe fiecare luna in parte, ce statut ati avut in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, poate gasim o solutie.

4. Cei 8oo lei sun formati din 600 lei = indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani si 200 lei = alocatia de stat pentru copii.

5. - Alocatia de stat pentru copil o luati oricum.
- Aceasta este de 200 lei lunar pana copilul implineste 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani ai copilului.
- Mergeti la Primarie sa depuneti cererea si actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil la cim 2 ore/zi Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Poate cineva beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca a lucrat cu CIM 2ore/zi? Stiam ca este un plafon minim de 600 de lei ( ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate zallyna zallyna Daca o femeie doreste sa devina mamica, dar nu este angajata, poate plati singura contributiile cu un an inainte de nastere, pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt copii andre3a14 andre3a14 am si eu o intrebare . eu nu am lucrat niciodata cu carte de munca , iar viitorul meu sot are 2 ani pe cartea de munca . as vrea sa iau si eu indemnizatie . ... (vezi toată discuția)