avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil la CIM 2 ore/zi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil la CIM 2 ore/zi

Buna ziua. Poate cineva beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca a lucrat cu CIM 2ore/zi? Stiam ca este un plafon minim de 600 de lei ( indemnizatie). Ma puteti informa corect, va rog ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 11 Martie 2014
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu conditioneaza solicitarea concediului crestere copil (CCC) si a indemnizatiei aferente de un venit minim din salarii sau de timpul de munca lucrat pe zi.

2. - Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.
- La aceasta indemnizatie se mai adauga si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.

3. Asadar veti beneficia de CCC si de indemnizatia aferenta chiar daca ati lucrat cu 2 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa aflu de ce vechime in munca(sau ce perioada lucrata) are nevoie o viitoare mamica pentru a beneficia de acea indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Intrebare lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce drepturi are un parinte caruia i se naste un copil in luna iunie si care are o vechime in munca de 2 ani si 6 luni,cu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? CALIN74 CALIN74 o persoana care a platit in ultimii aprox. 3 ani continuu contributia la cas personal in urma faptului ca a ramas fara serviciu si in urma cu 3 saptamani a ... (vezi toată discuția)