avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce drepturi are un parinte caruia i se naste un copil in luna iunie si care are o vechime in munca de 2 ani si 6 luni,cu contract de munca cu jumatate de norma[4 ore] si cu salariul minim pe economie. Care este cuantumul pentru cresterea si ingrijirea copilului,perioada de acordare si daca la aceasta se adauga si alocatia nou nascutului ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lucyfer , utilizator 13:13, 8 Ianuarie 2013
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Nu conteaza daca aveti CIM cu timp partial si nici cat salariu aveti.

3. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului dar nu mai putin de 600 lei lunar.

4. Veti primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.
Multumesc mult,o zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc mihaelapruteanu mihaelapruteanu buna ziua am si eu o intrebare lucrez de 1 an si 6 luni cu contract de munca si am ramas insarcinata ( mentionez ca contractul este pe o perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nykoleta2106 nykoleta2106 Buna ziua, momentan sunt angajata,dar si studenta la zi.as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care as ramane fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de mama lucrez 4 ore apilie apilie bunaziua am ramas insarcinata si as dori sa stiu ce indemnizatie iau tinand cont ca in ultimele 5 lini sant platita numai 4 ore (vezi toată discuția)