avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

buna ziua am si eu o intrebare lucrez de 1 an si 6 luni cu contract de munca si am ramas insarcinata ( mentionez ca contractul este pe o perioada nedeterminata dar ,cu o fractie de norma adica 2 ore pe zi cu salariu brut de 580 ron +prime de pasti si craciun impozate ),pot sa primesc indemnizatie de crestere copil ?si daca da cum se calculeaza ?.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 8 August 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

2. Nu conteaza ce fel de contract individual de munca aveti, pe perioada determinata sau nedeterminata, cu program normal sau partial si nu conteaza nici ce salariu aveti.

3. - Indemnziatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- Daca din calcul reiese o indemnizatie mai mica de 600 lei atunci se acorda 600 lei.

4. Veti mai beneficia si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nykoleta2106 nykoleta2106 Buna ziua, momentan sunt angajata,dar si studenta la zi.as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care as ramane fara ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate florinxx2001 florinxx2001 Buna, Sotia mea este studenta in an terminal, are licenta in iulie. Care ar posibilitatile ca sa beneficieze de concediu de maternitate? Precizez ca nu e ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatia de crestere a copilului pentru o mama somera paraschiv-raluca paraschiv-raluca Ce se intampla cand mama este somera , cu 12 luni , inainte de momentul nasterii copilului. Mai poate beneficia de indemnizatie? Ce valoarea poate avea ... (vezi toată discuția)