avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nemotivatele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nemotivatele

Nemotivatele si concediul fara plata suspenda C.I.M. Se trec in Revisal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 18 Noiembrie 2011
absentele nemotivate conduc la desfacerea contractului de munca nu la la suspendarea CIM
concediul fara plata, aprobata de angajator duce la suspendarea cim
1. Absentele nemotivate duc si la suspendarea c.i.m. ... art.51 (2) C.mun. prevede ca, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

2. Suspendarea c.i.m. ca urmare a absentelor nemotivate sau a CFP nu este obligatorie , insa daca se decide supendarea c.i.m. atunci aceasta se opereaza in REVISAL ... totusi, este de preferabil sa faceti aceasta operatiune intrucat veti intampina greutati la un eventual control din partea ITM-ului care nu va intelege ca suspendarea nu este obligatorie, potrivit Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata ClaudiuRoman ClaudiuRoman Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi spuneti ce act normativ prevede ca trebuie emisa decizie pentru suspendarea cim in cazul unei absente nemotivate? (vezi toată discuția)