avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu de la angajator

Buna ziua, pentru cine poate sa ofere o mana de ajutor unei persoane disperate . Am lucrat 6 luni la o firma de constructii(mari tepari) de la care nu imi pot recupera salariul de 2 luni.Contributiile catre stat am aflat ulterior ca sunt restante.
Cine ma poate ajuta?#-o Nu stiu ce sa mai fac .Ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 18 Noiembrie 2011
Va trebui sa chemati in judecata angajatorul. Fiind litigiu de munca sunteti scutita de plata taxei pe timbru.
Recuperarea contributiilor catre stat este de compententa institutiilor statului.
si nu va temeti nu trebuie sa cheltuiti bani cu sacul , trebuie doar sa va adresati unui tribunal , mergeti si completati o cerere , restul pasilor va vor fi explicati la tribunal.
contributia la stat va este oprita din salariul brut asa ca angajatorul trebuia sa achite la stat , asa cum v-a spus dl/dna pneagu , statul trebuie sa se rafuiasca cu angajatorul pentru neplati.
Si salariatul poate promova o actiune impotriva angajatorului pentru neindeplinirea obligatiilor asumate prin c.i.m., si anume : sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, salariatul poate sesiza ANAF-ul in legatura cu neplata contributiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la bugetul de stat iselina iselina Buna seara, Spuneti-mi va rog ce pot face daca angajatorul nu mi-a platit contributiile la bugetul de stat de 3 ani? Vreau sa plec in alta parte si am ... (vezi toată discuția)
Contributii angajator lavinia82 lavinia82 Buna ziua, Cum pot avea un document legal din care sa reiese contributiile angajatorului catre stat(CAS , sanatate, somaj, pensii)? Daca nu le are platite ... (vezi toată discuția)
Nevirarea contributiei retinute de la angajat, la fondul de pensii de angajator VW2000 VW2000 patronul firmei la care am lucrat nu a virat la fondul de pensii pentru mai multe luni din mai multi ani , acestea fiind trecute in cartea de munca si deci eu ... (vezi toată discuția)