avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calomnie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calomnie

Concubinul sorei mele ,mergand adesea la birtul din sat vorbeste la adresa mea fel de fel de vorbe care nu sant adevarate ,punandu-ma intr-o lumina proasta fata de sateni care ma stiu ca un om cumsecade .Eu locuiesc in Bucuresti si cred ca de aceia isi permite sa arunce vorbe fara acoperire.Avand martori as putea sa-l dau in judecata pentru vorbele neadevarate care le spune si cerandu-i despagubiri pentru pentru ca mi-a deteriorat imaginea in fata satenilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:01, 18 Noiembrie 2011
În şedinţa din data de 18 octombrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, prin decizia nr. 8 a admis recursul în interesul legii declarat de Procurorul General al PÎCCJ şi sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la consecinţele deciziei CCR nr. 62/2007 (publicata in M. Of. nr. 104 din 12 februarie 2007) asupra activităţii dispoziţiilor articolelor 205, 206 şi 207 din Codul penal, Instanţa Supremă statuând că normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 Cod penal privind proba verităţii, abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curţii Constituţionale, nu sunt în vigoare.
Prin urmare la acest moment aveti doar varianta actiunii civile.
Consultati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala alina moise carmen alina moise carmen in cit timp de la depunerea unei plingeri penale pentru calomnie se trimite acasa citatie (vezi toată discuția)
Insulta, calomnia titimarina titimarina Va salut, din nou am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei. Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Calomnia nucusor nucusor cum se pedepeseste calomnia??cum se poate dovedii ea?mentionez ca am divortat din aceasta cauza deaorece persoane binevoitoare au aruncat cu' noroi;'in ... (vezi toată discuția)